Dweezil Zappa, sønn av avdøde Frank Zappa, spiller på Bukta med sitt band Zappa Plays Zappa!

Da komponisten, gitaristen, satirikeren, artisten, provokatøren og musikk-geniet Frank Zappa døde i 1993, etterlot han seg en gigantisk katalog med klassikere i mange ulike sjangre. Zappa var både legendarisk og beryktet lenge før sin død og tiden har vist at hans betydning som musiker og inspirasjonskilde for generasjoner av musikere og fans, har vært og er fortsatt svært viktig. Hans eldste sønn, Dweezil Zappa, bestemte seg etter hvert for å føre den musikalske arven videre og formidle sin fars rikholdige univers for yngre lyttere. Derfor har han turnert med Frank Zappas musikk i ti år nå, og endelig kommer han til Tromsø og Bukta for å dele dette med oss.

Bandet har under sin eksistens hatt mange utskiftinger, og der det tidligere har vært mange Zappa-musikere med på turneene, er det en forholdsvis ung besetning (i Zappasammenheng) som er med i dag. Felles for bandmedlemmene er at de alle har vært Zappa-fans siden de var barn. Derfor er det ingen tvil om at deres kjærlighet til det materialet de fremfører er svært stor. Er du glad i Frank Zappa kan du ikke gå glipp av dette, og er du ukjent med Zappas verden, men nysgjerrig på å finne ut av den, er dette en gylden anledning til å få et lite innblikk i hans musikalske univers. Dette blir stort!

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no