Vi elsker Nuggets og vi elsker skitten bluespunk! The Bonnevilles og The Mystery Lights kommer til å bli to av de helt store snakkisene etter årets festival.

The Mystery Lights

Det blir ikke stort bedre enn The Mystery Lights. Bandets selvsikre og slående psykedeliainfiserte garasjerock er både kjærkommen og høyst nødvendig i en verden som stadig preges av syntetisk og pregløs døgnfluepop. Musikalsk snakker vi midten av 60-tallet – den fantastiske Nuggetsæraen – hvor skarpe fuzzgitarer og desperat vokal slåss om oppmerksomheten med fengende riff, bittersøte melodier og angstdrevne tekster. Tydelige inspirasjoner til tross, bandet låter både friskt og relevant – uten å bli redusert til en intetsigende nostalgitripp, og det er først og fremst de gode låtene som trekkes frem når bandet beskrives av forståsegpåere. Musikken er preget av en voldsom sjangerentusiasme, en original og meget tight rytmeseksjon, og en vokalist med en unik stemmeprakt. Vi ønsker newyorkerne velkommen til Tromsø med åpne armer og tør påstå at dette er en booking som virkelig vil slå an hos Buktapublikummet. 2017 blir Det Summer of Love i Telegrafbukta!

«Captivating … firmly rooted in the tradition of Sixties garage and gritty NYC punk.»

  • Rolling Stone 

«The Mystery Lights are as good as it gets, one of New York’s finest garage rock bands at the moment.»

  • NME

«Their debut album, The Mystery Lights, is a clear attempt to sound like a bunch of high-school losers from 1966, only ones that can play uncommonly well.»

  • The Times

 

Sjekk ut Egon Holstads anmeldelse av debutalbumet The Mystery Lights fra iTromsø her:

http://www.itromso.no/feedback/2016/07/01/«Mystery-Lights»-12979651.ece

 

Sjekk ut The Mystery Lights live fra The House of Soul her:

https://www.youtube.com/watch?v=Vs0BUKTNjKA

 

Sjekk ut musikkvideo til låta Melt her:

https://www.youtube.com/watch?v=otzsrUx5IPM

 

 

The Bonnevilles

The Bonnevilles består enkelt og greit av vokal/gitar og trommer. Duoen fra Nord-Irland spiller hardtslående rett-fra-levra-musikk, som de selv beskriver som garasjepunkblues. Referanser som R.L. Burnside og Jon Spencer Blues Explosion trekkes frem som ledestjerner i et musikalsk univers hvor bluesens fandenivoldskhet og råskap står sentralt. Med utgivelsen Arrow Pierce My Heart fra 2016, bandets tredje album, har The Bonnevilles turnert heftig over hele verden, og bygget seg opp til å bli et skikkelig undergrunnsfenomen og nevnes ofte i samme åndedrag som Bob Log III, Kid Congo Powers og Black Diamond Heavies. Det er band som The Bonnevilles vi finkjemmer verden for å oppdage og hente til Tromsø. Rett og slett et dønn ærlig og ekte rockband, som spiller med hjertet utpå skjorta, og som sparker hardt fra første slag på basstromma. Vi tørr spå det er mange som vil få øynene opp for The Bonnevilles etter deres opptreden på Little Henrik i juli.

«Arrow Pierce My Heart” is a brilliant record, one that is surprisingly diverse, and whilst it might never be described as “suitable for children’s parties”, the soundtrack to your next sleepless night with your own darkest secrets running through your head never sounded better.»

  • Maximum Volume Music 

«For fans of blues rock and Irish rock, Arrow Pierce My Heart is an insistent must-have record of fierce determination.»

  • Blues Rock Review 

«The Bonnevilles’ sound is as sharp as their freshly-shaved faces and as tight as the knots in their skinny ties. They play straightforward rock and roll with all the rawness of American garage. Guitar player and singer Andrew McGibbon sings with passion and bluesy swagger, channelling roots singers of old.»

  • BBC

 

Sjekk ut musikkvideoen til Good Suits & Fightin’ Boots her:

https://www.youtube.com/watch?v=vyLSnHyueqg

 

Sjekk ut The Bonnevilles live fra The Deep Blues Festival 2015 her:

https://www.youtube.com/watch?v=DuwSeuwJRx4

 

Sjekk ut The Bonnevilles på Spotify her:
https://open.spotify.com/artist/6WiHTBzzEbzjusce4ED6pL

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no