I dag er det onsdag. Ukens tredje dag. Det feirer vi med to fabelaktige fyrverkeri av noen trioer. Fantastiske Hedvig Mollestad Trio og Child er klare for Bukta!

 

Hedvig Mollestad Trio

 Hedvig Mollestad Trio er like blytungt og hardt, som de er elegante og grasiøse. Den eksplosive trioen har siden starten i 2011 gitt ut hele fire studioalbum og ett livealbum. Albumet Black Stabat Mater fra i fjor har høstet ekstremt gode anmeldelser og bandet har de siste årene for alvor etablert seg som et særdeles unikt, attraktivt og anerkjent liveband over hele verden. Med den eminente gitarvirtuosen Hedvig Mollestad Thommassens distinkte og lekende gitarsignatur på toppen opererer bandet i et lydbilde som befinner seg i skjæringspunktet mellom eksperimentell progressiv rock og avantgarde jazz. Den epokegjørende Motorpsychoplaten Angels and Daemons at Play trekkes av mange frem som et beskrivende referansepunkt i trioens instrumentaldrevne og hypnotiske utfoldelse. I dette universet er grensene få, og man beveger seg gjennom et uforutsigbart improvisasjonsorientert landskap bevæpnet med en sylskarp riffdreven fuzzgitar, en buldrende bass og et djervt slagverk. Hedvig Mollestad Trio henter idealene sine fra rocketrioens pionertid, og musikken reflekterer det i et fascinerende helhetlig og samlet musikalsk uttrykk.

«A late-night gig last week persuaded me that Hedvig Mollestad Trio have found a way to make headbanging feel good».

  • David Fricke, Rolling Stone 

«Powertrioen som akselererer som en snerten sportsbil. Tungt, men herlig på Hedvig Mollestad Trios fjerde album. Terningkast 5.»

  • Sven Ove Bakke, Dagbladet 

«Trioen har noe magisk ved seg.»

  • Arild R. Andersen, Aftenposten

 

Sjekk ut Hedvig Mollestad Trio live fra Parkteateret her:

https://www.youtube.com/watch?v=YiIxltR4eV0

 

Sjekk ut Hedvig Mollestad Trio live fra Henie Onstad Kunstsenter her:

https://www.youtube.com/watch?v=WNOxHLnfs2A

 

 

Child

Child kommer fra den urbane villmarka i Melbourne, Australia. Musikken kombinerer tradisjonsrik, tung og seig bluessensibilitet, med tyngden og råskapen til hardrocken. Bandet har gitt ut to fantastiske album og begynner å bygge seg opp som et aldri så lite undergrunnsfenomen innenfor sin sjanger og begeistrer stort alle som har fått gleden av å overvære dem live. Bandets musikalske uttrykk er en ærlig renselsesøvelse med røttene tett omslynget i og rundt bluessjangeren, samtidig tar de et tyngre og mer instinktiv tilnærming. Vokalen er sløy og intens, melodiene er sterke og kompet er stødig. I et forsøk på å blande blues med tung musikk, kan man fort komme i skade for å glemme bluesen underveis. Child er et godt eksempel på et vellykket forsøk; dette er stemningsfull blues med tung og seig doom i kantene. Det er som å blande de følelsesmessige ekvivalenter fra to forskjellige sjangre, og kommer opp med en dobbelt så potent blanding. Hvem har lyst på whiskey?

«I can’t recommend this album enough. Now go listen!»

  • Heavy Planet

 

Sjekk ut bandets profil på BandCamp her:

https://childtheband.bandcamp.com

 

Sjekk ut bandets selvtitulerte debutalbum Child her:

https://www.youtube.com/watch?v=XzCRe8QwaSY

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no