Vi kan bekrefte at Highasakite er torsdagens headliner til Buktafestivalen i sommer!

Norges store indiepopstolthet trenger kanskje ikke noen nærmere introduksjon. Verden har i stor grad ligget for deres føtter siden debuten, og bandet har allerede rukket å erobre prestisjetunge festivaler som Roskilde, Hurricane, Glastonbury, Bråvalla og Latitude. Her hjemme har de tatt steget opp i den øverste divisjonen, og må vel være noe av det mest særegne poputtrykket vi har dyrket frem i moderne tid, og avsluttet fjorårets norske festivalsommer som headliner på Øyafestivalen.

Bevæpnet med svevende melodier, underfundig lyrikk og et intenst lydbilde framstår Highasakite som perfekt pop. Det låter gedigent, detaljrikt og påtrengende. Det er kaldt og massivt, men med et bankende hjerte begravet bak de mørke synthene og de minimalistiske rytmene som bandet er kjent for. Med Ingrid Helene Håviks enigmatiske og kommanderende stemme i front tar de oss med på en reise i musikalsk dynamikk, fra det subtile og lavmælte, til det pulserende og stadionstore.

«Å si at Highasakite er publikumsyndlinger eller kritikerfavoritter vil være er en understatement, ettersom de stort sett spiller utsolgte konserter, og høster fantastiske anmeldelser, uansett hva de foretar seg. Torsdag 20. juli avslutter de Buktafestivalens første dag, og vi gleder oss stort til en uforglemmelig kveld under midnattssola i Telegrafbukta,» avslutter festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.

«Nå er det jo også slik at det er Ingrid Helene karakteristiske tone og mørke bilder, denne gangen malt i krigen og terrorismens farger, som er bandets blikkfang. Og «Camp Echo» er virkelig spekket med mye fantastisk vokalarbeide, lekre produksjonsdetaljer og et godt knippe uimotståelige refreng.»

  • Dagbladet

 
«Highasakite følger opp megasuksessen «Silent Treatment» på forbilledlig vis.»

  • P3

«Dette er noe av det beste norsk musikk har å by på.»

  • Aftenposten

 

Sjekk ut Lover, Where Do You Live? live fra Nobelpriskonserten 2016 her:

https://www.youtube.com/watch?v=XuQPaSARXL4

Sjekk ut Highasakite covre Bon Iver her:

https://www.youtube.com/watch?v=DX0ItgAbRpU

Sjekk ut Highasakite på Spotify her:

https://open.spotify.com/artist/5awQWdBpLqN2KFVRN8w56T

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no