The Late Great

Tor Thomassens The Late Great har på relativt kort tid etablert seg som ett av de absolutt viktigste rockbandene i Nord-Norge. Viden kjent som et hinsides bra liveband, og med det kritikerroste debutalbumet Songs From The 21st Century i bagasjen kan vi med stor sikkerhet garantere at dette blir ett av de helt store høydepunktene under årets Buktafestival.

Det som begynte som Tor Thomassens soloprosjekt, med kassegitar og munnspill, etter at legendariske Vishnu takket for seg, har nå bygget seg organisk til å bli en seksmannsterk juggernaut av et band. Med et drømmelag av musikere fra nordnorsk rocks øverste hylle har bandet sakte men sikkert, lag for lag, formet sitt unike lydbilde med referanser til Van Zandt, Petty, Dylan, Springsteen og Cave. Med kyndig håndverk, musikalsk presisjon og sterk innlevelse er The Late Great rett og slett noe man kan være meget, meget stolt av her nord. Vi gleder oss veldig til å se dem utfolde seg i sitt naturlige element, på vår største scene under Bukta For Alle. Ny musikk skal visstnok også være på veg i 2017. Gledings!

 

«Tromsøs Springsteen? Han backes i alle fall av byens E-Street Band! The Late Great tok et imponerende ansvar for festen på sitt releaseparty natt til lørdag.»

  • iTromsø

 

«Songs From The 21st Century består av ti låter som hver for seg står fjellstøtt, og som sammen har blitt til et heidundrende solid debutalbum… Tor Thomassen bør med sitt The Late Great bli allemannseie, for her er det snadder nok for alle slags musikkelskere. Alt annet enn full score føles meningsløst.»

  • The Wilhelmsens

 

«Oppsiktsvekkende bra!»

  • iTromsø

 

Sjekk ut Egon Holstads anmeldelse av Songs From The 21st Century her:

http://www.itromso.no/feedback/2016/05/20/Oppsiktsvekkende-bra-12755476.ece

 

Sjekk ut full konsert fra Kysten Studio her:

https://www.youtube.com/watch?v=4hmPwzarQF4

 

Sjekk ut Musikkpraten med Tor Thomassen på Ordentlig Radio her:

https://open.spotify.com/album/5IhmkaxjJT3u9rrN7WAl8a

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no