Vinterferien ligger bak oss, og vi har så absolutt ikke ligget på latsiden. Her bookes det for harde livet, og vi starter uka med to fantastiske harde pakker. Converge og Frank Carter & The Rattlesnakes er klare for Bukta!

Converge

Converge er et av de mest spektakulære og innovative bandende fra punkundergrunnen. Gjennom hele 90-tallet var de et særdeles aktivt, hardtarbeidende og innflytelsesrikt band, som ga ut flere kritikerroste album og opparbeidet seg et solid rykte som liveband.

I over 25 år har de vært til stor inspirasjon for metal- og hardcoremusikere over hele verden, og sentrale i å definere metalcore-sjangeren med sitt aggressive uttrykk og voldsomme energinivå. Mesterverket Jane Doe fra 2001 anses av mange å være ett av de viktigste undergrunnsalbumene som noensinne er laget, og er selvskreven når toneangivende metallutgivelser hylles av musikkjournalister. Siste album fra 2012, All We Love We Leave Behind, høstet også kanonanmeldelser og vitner om et band som har holdt kvalitetsnivået oppe gjennom hele karrieren. Converges musikk består av poetiske tekster, villskap og enorme mengder musikalsk oppfinnsomhet.  Dette er musikk med ekte hjerte, imponerende kreativitet og intens energi. Endelig får vi se dem i Telegrafbukta!

 

«If you go beyond the amped, break-neck intensity and listen to the compositions, it becomes clearer: You don’t just show up and write songs like this.»

  • Pitchfork

 

«Converge have been on an unparalleled hot streak when it comes to the albums they’ve released throughout their career.»

  • Loudwire

 

«Their work ethic, the immense quality of their creative output and the fact that they are never stopping, never failing, commands them much respect in the world of heavy music. They are a hardcore band to be admired… it felt truly fortunate to witness such a unique show and once again reaffirmed they are crushingly brilliant with whatever they choose to do.»

  • NME

 

Sjekk ut Converge live fra Roadburn 2016 her:

https://www.youtube.com/watch?v=NHec0NUB8IA

 

Sjekk ut Converge live fra Hellfest 2011 her:

https://www.youtube.com/watch?v=UtnkQG_lXVY

 

Sjekk ut en prima Convergespotifyspilleliste her:

https://open.spotify.com/user/maryelizbeth/playlist/3qB7o4kle1KjEjqEo1nigd

 

Frank Carter & The Rattlesnakes

Frank Carter & The Rattlesnakes er et engelsk rockband dannet i 2015 av tidligere Pure Love og Gallows-frontmann Frank Carter. Musikalsk utstråler bandet en enorm popsensibilitet gjennom et knippe meget fengende og sterke låter. Men klapperslangene har også en fot plassert i det brutale, og bandets mørke vegg av massive gitarriff speiler hardcorestilen vi husker fra tidlig Gallows.

Frank Carter er en frontfigur av de sjeldne, og gjennom ulike bandkonstellasjoner de siste 10 årene er han nærmest som kultfigur å regne, kjent for å skape uforutsigbare og intense konsertopplevelser for de som er modige nok til å oppsøke galskapen. I januar i år gav de ut det kritikerroste andrealbumet Modern Ruin, som også har gitt bandet flere store radiohits utstyrt med suggererende refrenger og mektige melodier. Med knivskarpe riff og et hardtslående band i ryggen kan vi ikke gjøre annet enn å forvente høy allsangfaktor og en heftig moshpit, når Frank Carters kaustiske hyl tar Buktapublikummet i sin vold. Dette blir full gass!

 

«While on the surface its 12 tracks might seem less visceral than some of his previous work, they’re actually an incredibly powerful, important and thought-provoking glimpse of both his life and mind—and the state of the world at large. »

  • Alternative Press

 

«Here, he’s finally harnessed the fury coursing through his foundation, channeling and unleashing it with streamlined precision. »

  • Kerrang!

 

«Powerful personal and political catharsis from former Gallows and Pure Love singer Frank Carter.»

  • NME

 

Sjekk ut megahiten Wildflowers her:

https://www.youtube.com/watch?v=DR_zU6ruZMA

 

Sjekk ut Frank Carter & The Rattlesnakes live fra Reading Festival 2016 her:

https://www.youtube.com/watch?v=szsjp2yUiq0

 

Sjekk ut Frank Carter & The Rattlesnakes live fra With Full Force 2016:

https://www.youtube.com/watch?v=ICHyNj3KNwc

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no