Banebrytende legender til årets Bukta! 

Ikke bare har vi Kvelertak og selveste Iggy Pop på torsdags kveld. Nå har vi også gleden av å presentere selveste Cosmic Psychos til årets Bukta! Cosmic Psychos er et usannsynlig heftig og herlig alternativt australsk punkrockband, som var inspirasjon for blant annet Nirvana og store deler av den alternative rockebølgen på slutten av 80-tallet! De er uhøytidelig og herlige karer – som med sine småvulgære tekster, akkompagnert av noen griserøffe riff, vil rocke Bukta så det merkes!

Cosmic Psychos spede start kan spores tilbake til bandet Spring Plains og året 1977. De tok dagens navn på midten av 80-tallet da Ross Knight ble med i bandet. I desember 1985 kom de ut med debutskiva «Down on the Farm». De har siden den gang gitt ut et titalls album, samt et knippe singler og EPer. Bandet har hele tiden har vært tro mot sin kompromissløse punk/alternative rock. Bandet er nå aktuelle med fjorårets glimrende album «Cum the Raw Prawn».

Bandets musikk har blitt beskrevet som «en slags kunstnerisk punkstøy, et sted mellom The Birthday Party og en mer narkotisk klingende Ramones. Med delvis Stooges-riff, Ramones tempo, istemt wah wah gitar, amerikansk åttitalls hardcore attityde og en god porsjon aussie-humor». Musikken deres er også omtalt som «skitten, ond, enkel garasjepunk/ rock & roll. Dr Knightys vokal og tekster vitner om røff kroppsarbeid påfulgt av en kveld ute på puben. Med andre ord, en arbeidskars rockeband». De spiller ujålete, og nedstrippet punkrock. De er kjent for sin kvernende, fuzztunge bass og wah wah gitar og med repetative tekster. CosmicPsychos har en enkel sound som har forholdt seg forholdsvis uendret siden starten. Absolutt et band som passer inn i Buktaprofilen!

Bandmedlemmer har kommet og gått opp gjennom årene, men de har fortsatt og turnert rundt om i Europa og Nord Amerika. De har blant annet spilt på festivaler med band som Nirvana, L7, Helmet og Motörhead. Nå skal de altså spille sammen med Iggy Pop og Kvelertak!

«Dæven det er deilig når slike bookinger går inn! Ved en tilfeldighet skulle bandet til Finland, samme helgen vi har festival i Tromsø – og da var valget veldig enkelt! Ikke hver dag slike legender kommer seilende vår vei!» Sier bookingsjef Robert Dyrnes.

Cosmic Psychos besetning:
Ross Knight (vokal/bass)
Dean Muller (gitar)
John McKeering (trommer/vokal)

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no