Kvelertak – tilbake til Bukta!

Kvelertak – tilbake til Bukta!

Kvelertak vender tilbake til Tromsø og Buktas hovedscene med et rykende ferskt album i bagasjen. Deres tredje album slippes til våren, før de legger ut på turne i både inn- og utland. Bandet har i løpet av de siste 5-6 årene bygd seg opp til å bli et av Norges største og tøffeste rockeband.

Siden deres første utgivelse i 2010 har Kvelertak stormet frem som et av landets mest hardtarbeidende og populære band. Bandet har turnert jorda rundt, spilt over 500 konserter i fire kontinenter over de siste fire årene, og har gjort konserter sammen med band som; Foo Fighters, Mastodon, Metallica, Kiss, Converge og nå sist sammen med Anthrax og Slayer.

Bandets debutalbym «Kvelertak» (2010) ga bandet Spellemannsprisen i klassene rock og årets nykommer. Bandets oppfølger «Meir» (2013) ga de ny Spellemannspris i kategorien Metal.

Bandet har tidligere gjestet Buktafestivalen og gjorde da en av tidenes tøffeste konserter i Telegrafbukta. Bandet spiller en skjønn forening av hardcorepunk og metal og brøler ut barske, melodiøse strofer på ekte Rogalandsdialekt. Musikken er melodiøst, illsint og beinhardt! Med sin rasende, beinharde og brutale live-energi kommer Kvelertak til å blåse fletta av alle og enhver. De er verdenskjent for sine rasende liveopptredener som ikke sjelden avsluttes i total anarki. Kvelertak er moderne vikinger som plyndrende drar over konsertarenaene, og presenterer en form for galskap som fortjener et advarselsskilt.

«Det blir en sann glede å få tilbake et av Norges tøffeste og råeste rockeband til Telegrafbukta! Når Kvelertak i tillegg har et nytt album i sekken, er jeg sikker på at dette blir en av sommerens store høydepunkter» sier bookingsjef Robert Dyrnes.

«Beste norske debutalbum gjennom tidene», Asbjørn Slettemark.

«Beste norske band siden A-HA», Simon Young Kerrang.

Kvelertak besetning:
Erlend Hjelvik (vokal)
Bjarte Lund Rolland (gitar)
Maciek Ofstad (gitar)
Vidar Landa (gitar)
Marvin Nygaard (bass)
Kjetil Gjermundrød (trommer)

 

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no