Ingeborg Oktober fra Hamarøy i Nordland og Février fra Tromsø ble i første runde plukket ut og tildeles kr 25 000 hver. Midlene er øremerket innspilling, miksing og mastering.

Vi fikk inn totalt 20 søknader fra Nordland, Troms og Finnmark. Nivået har vært skyhøyt og utvelgelsen har vært vanskelig.

Ingeborg Oktober

Begrunnelse:

«Ingeborg Oktober har over flere år bevist at hun er en av de mest lovende artistene i Nord-Norge. Hun har en egenart i sitt uttrykk og en stor kvalitet i det kunstneriske materialet hun baserer seg på. Den planlagte innspillinen har også et tydelig og spennende konsept vi ikke tidligere har sett her i nord, som vi ser frem til å høre resultatet av. Ingeborg Oktober har en gjennomført tanke på hvordan hun ønsker å utvikle sitt musikalske uttrykk og det musikalske håndverket som ligger i bunn holder et meget høyt nivå. Hun er uredd og direkte i sin formidling, og musikken er gjennomsyret av ærlige tekster som bæres frem av sterke melodier, i et lydbilde som er subtilt og kledelig tilpasset Ingeborgs stemme og musikkens naturlige atmosfære. Hun klarer også å stå trygt forankret i en nordnorsk visetradisjon, samtidig som hun ikke er redd for å forske på og fornye sitt utrykk. Det er nært, fint og sårt på samme tid. Vi gleder oss over å være med Ingeborg Oktober på reisen videre.»

Ingeborg Schistad Edvardsen er en vokalist, komponist og tekstforfatter fra Hamarøy i Nordland. Hun synger hovedsakelig på nordnorsk dialekt og har gått under artistnavnet Ingeborg Oktober siden 2010. Høsten 2014 slapp hun sitt debutalbum kalt Hjerteræk, som fikk terningkast 5 i VG. Albumet gjestes blant andre av Stefan Sundström og Fredrik William Olsen (Kråkesølv). Etter slippet i 2014 dro hun ut på en to ukers turné som strakte seg fra Oslo til Nordland, og fulgte i 2015 opp med konserter på blant annet by:Larm, Trondheim Calling, Festspillene i Nord-Norge og Trænafestivalen. Etter dette har Oktober brukt en stor del av tiden som frontfigur i bandet Likholmen, som i 2015 ga ut det audiovisuelle albumet «Lillelivet» og turnerte omfattende i landsdelen. Bandet spilte også på Tromsø Internasjonale Filmfestival og Festspillene i Nord-Norge samt spilt konserter på Grønland og i Danmark.

Pengene er øremerket innspillingen av Ingeborg Oktobers neste studioalbum. Tekstene er på nordnorsk dialekt og sjangermessig flyter det mellom moderne visesang, pop og folk. Innspilling, miksing og mastering finner sted i Store Studio i Bodø. Innspillingen begynner i mai 2017.

 

Février

Begrunnelse:

«Février er et meget spennende band, med en tydelig plan og visjon. Lydbildet har et karakteristisk særpreg innenfor sin sjanger, og det har vært veldig gøy å følge utviklingen de har hatt de siste årene. Det er også beundringsverdig med band som både tar store musikalske steg, og som samtidig har en helhetlig tanke på det estetiske og visuelle. Lydbildet er stort og svevende, med sterke melodier og driv. Février har en sterk ambisjon og realistiske, gjennomtenkte planer rundt veien videre. Bandet har svært gode låter og et gjennomført uttrykk  som har et stort internasjonalt potensial.»

Février fra Tromsø, bestående av Roger Tunheim Jakobsen, Eirik Åsbakk, Erik Lønne, Rikard Toften Holst og Tarjei Antonsen. I løpet av de siste årene har de spilt sammen i flere konstellasjoner, på album og på turnéer i band som Mining In Yukon, Hjerterå og Bob Dylan på nordnorsk. De øvrige involverte i prosjektet er fotograf Kristine Rød, tekniker/mikser Thomas Nilsen (Honningsvåg) og mikser Håkon Pettersen (Harstad/Oslo).

Février spiller drivende poprock med progressive elementer og henvisninger til shoegaze. Siden oppstarten tidlig 2014 har de sluppet to singler; «Jazz» og «Float»; samt en selvtitulert EP som ble sluppet digitalt og fysisk høsten 2016. Singelen «Jazz» fikk oppmerksomhet fra flere musikkblogger, blant andre det australske nettstedet Sounds Better With Reverb. Etter utgivelsen av EPen har tre av sporene blitt inkludert på offisielle Spotify-lister — inkludert den populære listen «Fresh Finds». I skrivende stund har låten «Timbre» fra denne utgivelsen over 140 000 strømminger. Det fremadstormende tromsøbandet opplever nå interesse fra alle kanter av verden og ønsker å bygge videre på dette. Fra og med våren 2017 vil Février øke sin konserthyppighet, og albumslipp er tiltenkt høsten 2017. Bandet har en klar ambisjon om å nå ut til et større marked med musikken sin.

I januar 2017 spilte Février inn seks låter i det nyoppstartede Nordkapp Studio i Honningsvåg og trenger tre studiosessions for å spille inn resterende låter. Dette inkluderer produksjon, innspilling, miks og master av 3 låter.  På albumet, med arbeidstittel «Of White Mice and Pink Pelicans» vil de inkludere totalt 10 spor. Innspillingen skjer etter gamle prinsipper, og utstyret og ånden i Nordkapp Studio skal visstnok passe utmerket til det. Février slipper den første singelen «Le Havre» fra platen i mars, og ønsker å gjennomføre den resterende innspillingen til senvåren/sommeren 2017.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
Fler bilder i vårtbildegalleri

Booking: booking@bukta.no | Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen) | post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no