Et av årets store wildcards for buktapublikummet dette, vi spår at mange kommer til å sitte igjen med Gallo som Det Store Overraskelsesmomentet etter at han og bandet har spilt seg ferdig på Little Henrik. Eller Gallofornia som vi kanskje blir nødt til å døpe hele Telegrafbukta om til etter årets festival, hvis vi får kommunen med på det, da.

Ron Gallo er navnet på en Philadelphia-avlet rockmusiker noe helt utenom det vanlige. Ron Gallo er også navnet på bandet han fronter og noe av det mest spennende som har ramlet inn på rockscenen de siste årene. Gallo og hans band har utviklet en stadig voksende tilhengerskare i USA og er kjente for sine svært energiske live-shows.

Musikken omfatter elementer av både rootsrock og garasjepunk, med en overflod av snerrende desperasjon og intens lidenskap, som sender tankene like fort mot Jack White som til Led Zeppelin og The Rolling Stones. Ron Gallo opererer i et intenst og aggressivt territorium, med et lydbilde som slites mellom melodiøs og dynamisk garasjerock til sint og pågående punketoner. Samtidig preges mye av musikken av en sårhet, frustrasjon og opprørthet over menneskeheten og tilstanden til verden, og hvordan vi lever våre liv i dagens samfunn. Selv beskriver Gallo musikken som et resultat av dyp emosjonell og mental uro, hvor tap, forvirring og personlig sammenbrudd er forutsetningene for den ærlige og konfronterende linjen han kjører og hvordan det påvirker aggresjonsnivået i det musikalske uttrykket.

Debutalbumet Heavy Meta kom i februar i år og er et fantastisk stykke musikk, hvor vi tas både høyt og lavt – og lander både mykt og hardt – det er fengende og det er musikk som setter seg dypt i sjela. Låtene er bunnsolide, og innlevelsen til Gallo er urovekkende engasjerende.

 

«This is tough, smart, impassioned rock & roll with a sense of purpose and lots of swagger, performed with the confidence of a veteran and the scrap of a newcomer. It’s heady stuff well worth your attention.»

Allmusic.com

 

«It gets better with every play, mixing punk with glam with fuzz guitar, recalling everything from the Rolling Stones to Jack White. It is just heavy enough, and it is also meta.»

The Observer

 

Sjekk ut Ron Gallos video til Please Yourself her:

http://www.npr.org/2016/12/15/505448397/songs-we-love-ron-gallo-please-yourself

 

Sjekk ut en flott anmeldelse av Heavy Meta her:

https://www.theguardian.com/music/2017/feb/12/ron-gallo-heavy-meta-review-new-west

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
Fler bilder i vårtbildegalleri

Booking: booking@bukta.no | Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen) | post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no