Vinnerne av Bukta Battle 2017 ble bandene Kryp og Psycho Saints! Bandene vant både spillejobb på Bukta 2017, musikkvideo- og singelinnspilling og 10.000 kroner fra Ishavskraft.

Det var en fantastisk kveld på Driv i går! Finalen i Bukta Battle 2017 var en av de mest spennende finalene vi har hatt så langt. For en musikalsk epoke vi går inn i nå, med så mange dyktige unge musikere og band i byen.

Det var mange som møtte opp på Isbjørn scene for å få med seg konsertene, og enda flere som så konsertene via livestream på sosiale medier. Ungdommer fra Understrøm stod for den profesjonelle livestreamingen, godt loset gjennom det av Media Event.

Første band ut var This Way Up. Bandet var også i finalen i fjor og fikk virkelig liv i et nesten fullstappet lokale fra første låt.

Band nummer to var Back To Sleep som gunnet på med et sett som ikke ga publikum noen mulighet til å sovne av.

Det neste bandet, Shady Oaks, bestående av kun Håkon Johnsen og hans gitar startet med en låt som virkelig trollbandt publikum og avsluttet som en ren blues explosion.

Psycho Saints gikk på scenen som band nummer fire og kunne virkelig vise til en musikalsk selvsikkerhet og dyktighet som ligger langt over hva man forventer av et så ungt band. De lange instrumentale partiene blåste fletta av de fleste som var til stedet.

Bandet med det velklingende navnet Kiss The Tattoo If You Want To Dream var et 8-persons orkester bestående av ungdom fra musikallinja på Kongsbakken som leverte et usedvanlig tight og funky sett og det ble antydning til dansing blant publikum allerede i førstelåta.

Siste band ut var kruttsterke Kryp, et skikkelig garasjeband som leverte et sett med knalltøffe korte punkelåter med norske tekster, hvor låta «Gud ga meg liten kuk» bare må nevnes. (Prøv å referer til den med et uttrykksløst ansikt i en mentorsituasjon… Sann historie.)

Juryen, som besto av Robert Dyrnes og Marie Sofie Langeland Mikkelsen fra Bukta, Annette Tunheim fra KOFOR og Jonny R. Hanssen fra Fritidsseksjonen i Tromsø Kommune hadde ikke en enkel jobb der de skulle plukke ut kun to band som vinnere av blant annet en spillejobb på Buktafestivalen i sommer. Det var et tett løp mellom finalistene, og diskusjonen i juryen var til tider ganske het, men de ble til slutt enig om å sende Kryp og Psycho Saints vhelt til topps.

Vi ser fram til å få presentere begge bandene på Bukta for alle i sommer, og ikke minst se og høre resultatene av innspilling av både video og singel.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
Fler bilder i vårtbildegalleri

Booking: booking@bukta.no | Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen) | post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no