En av Tromsø absolutt største musikere og dronningen av arktisk pop. Fantastiske Anneli Drecker kommer tilbake til Telegrafbukta for å trollbinde publikum med sin uendelig vakre og enigmatiske stemme.

Hun er kanskje mest kjent som frontfigur i legendariske Bel Canto og fra diverse samarbeid med Röyksopp og a-Ha, men som soloartist har hun levert fantastiske album, senest den kritikerroste Revelation For Personal Use.  Albumet Rocks & Straws fra 2015 mottok hele tre spellemannsprisnominasjoner. Drecker kombinerer det storslåtte og majestetiske, med det nære og enkle. Musikken er en emosjonell og musikalsk berg-og-dal-bane preget av stor dynamikk, fra det rolige og lavmælt intime til intense og storslåtte. Med sin krystallklare sang danser Arvid Hanssens tekster over et elektronisk teppe av arktiske klangfarger, mektige gitarer og strykere. Musikken har en slags mystisk fremmedartet og innbydende varme som er dypt fascinerende og vakker. Som musiker har hun også på siste utgivelse tatt nye steg og utforsker nå både strupesang og joik. Som gir sangene hennes nye dimensjoner og rikdom. En utrolig spennende nordnorsk nasjonalskatt, Anneli – Bukta-konserten i år kommer til å bli magisk.

«Mørketid og midnattssolen, naturmystikk og livets små drømmer forenes i fargesterke sanger. Hun har skapt sitt eget kunstneriske rom i samspill med en dikters blikk for det enkle i det storslagne naturen kan gi. (…)Det er i kontrastene albumet henter sin styrke, og det er bare å la seg rive med i hennes lyssterke drømmerier.»

     Svein Andersen, Aftenposten

 

Sjekk ut Aftenpostens terningkast 5-anmeldelse av Revelation For Personal Use her:

http://www.aftenposten.no/kultur/Fargesterk-popmagi-fra-Anneli-Drecker-618132b.html

 

Sjekk ut video til låta Ocean’s Organ her:

https://youtu.be/352hHK1zm1Q

 

Fler bilder i vårtbildegalleri

Booking: booking@bukta.no | Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen) | post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no