The Cameltoes fra Lofoten og Heave Blood & Die fra Tromsø ble i andre runde plukket ut og tildeles kr 25 000 hver. Midlene er øremerket innspilling, miksing og mastering.

The Cameltoes

Juryens begrunnelse:

«The Cameltoes er et ungt band fra Lofoten som i flere år har vært på radaren vår. Vi har fått mange tilbakemeldinger om at dette er et sinnsykt tøft band, med gode låter og masse energi. Dessverre har bandet lite innspilt materiale og vi håper med dette å kunne bidra til at et svært lovende band kan komme seg i studio og utvikle sitt uttrykk videre. The Cameltoes er til stor inspirasjon i det nordnorske punk- og rockmiljøet, med en usminka og direkte formidling av peise rå punkrock! Vi har stor tro på at dette er et band som vil kunne nå veldig langt.»

The Cameltoes er et punkband basert i Lofoten. Bandet startet opp i 2015 som et opprør mot laktose og melk etter en konfirmasjon med mye kake. Bandet har allerede spilte sagnomsuste konserter på bl.a. Trænafestivalen, Bolarm i Bodø og Hamsun-dagan, og beskrives som et meget spennende liveband. Deres uttrykk representerer noe sjeldent og unikt i Nord-Norge, dønn ærlig, upynta og skitten punk i mer eller mindre stødig takt. Et utrolig spennende band!

Heave Blood & Die

Juryens begrunnelse:

«Heave Blood & Die har tatt store musikalske steg de siste årene med sitt mørke og følelsesladede uttrykk. Og har for alvor begynt å bli lagt merke til utenfor både fylkes- og landegrenser. Med sitt unike musikalske vesen og med sitt hardtslående live-show kan bandet nå svært langt. Bandet jobber hardt og fokusert, og har et kledelig og gjennomtenkt ambisjonsnivå.»

Heave Blood & Die er en Tromsø-kvintett som spiller seig og groovy industriell stoner/doom. Debutplata kom i april 2016 og har falt i smak hos både publikum og media. I 2017 har de erobret Trondheim Calling og ble i april kåret til Ukas Urørt av Krinken.

Mer om fondet

Buktafestivalen og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge samarbeider om å etablere en unik fast tilskuddsordning for innspilling av musikk. Ordningen skal være til for nordnorske band og artister innenfor rock og beslektede musikkuttrykk. Prosjektet har en prøvetid på 1 år (2017), men målsetningen er å etablere en permanent ordning.

Andre tildelingsrunde hadde søknadsfrist 10. april. Vi har fått totalt 15 søknader fra Nordland, Troms og Finnmark. Nivået har vært skyhøyt og utvelgelsen har vært vanskelig.

Et fagpanel med representanter fra Bukta, KOFOR/RYK vurderer søknadene. Søknad sendes til post@bukta.no, merket: «SØKNAD BUKTA – INNSPILLINGSFONDET» Mer informasjon på www.bukta.no/prosjekter 

NESTE SØKNADSFRIST ER 10. JUNI 2017!!! (kommende frister i 2017; 10. sept)

Fler bilder i vårtbildegalleri

Booking: booking@bukta.no | Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen) | post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no