Med den polske bassisten og multikunstneren Andrej Nebb i spissen, skal De Press fremføre Block to Block i sin helhet på Buktafestivalen.

De Press var et av de mest fargerike og unike bandene i norsk rock. De hadde sin storhetstid i 1980-årene; hvor bandet var ledende innen det som den gangen ble kalt nyveiv-musikk. Bandet ga i 1981 ut legendariske Block to Block, for mange kjent som “tidenes norske rockeskive”. For albumet vant bandet Spellemannprisen 1981 i klassen rock og ble raskt et av de mest markante og toneangivende bandene i norsk rock.

Nebb har siden han kom som rockflykning fra Polen vært en av nyskaperne i norsk rock. Han har med sin karakteristiske og særegne tilstedeværelse på scenen og sine underfundige tekster inspirert og preget den norske punken fra innsiden av i en årrekke. Å få servert en av norsk rock mest betydningsfulle album live i sin helhet er litt av en begivenhet, så sørg for få med deg denne godbiten.

«Av de store, kjente punkrockbandene fra den første tiden er De Press de mest unike av dem. De Press ville vakt oppsikt uansett hvor de kom fra og når de hadde kommet. Selv over 30 år etter den mytiske debuten «Block to Block» sparker skiva rumper over en høy og lav sko.»

–     Egon Holstad, iTromsø

 

Sjekk ut De Press-låta Bo jo cie kochom her:

https://www.youtube.com/watch?v=ZqbT5wiMeTU

 

Sjekk NRK-dokumentarserien Punx. En serie om norsk punk, new wave, hardcore og postpunk fra 1977 og frem til i dag:

https://tv.nrk.no/serie/punx/MKTF73000114/sesong-1/episode-1

 

 

Fler bilder i vårtbildegalleri

Booking: booking@bukta.no | Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen) | post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no