Tredje tildelingsrunde hadde søknadsfrist 10. juni. Vi fikk totalt 16 søknader fra Nordland, Troms og Finnmark. Nivået har vært skyhøyt og utvelgelsen har vært svært vanskelig. Hollow Hearts og 10th Harmonic fra Tromsø ble i tredje runde plukket ut og tildeles kr 25 000 hver. Midlene er øremerket innspilling, miksing og mastering.

Hollow Hearts

Begrunnelse:

«En aldri så liten nordnorsk supergruppe, som har formet et unikt og ekte uttrykk på tradisjonsrike strenger. Gode låter, masse sjarm og et meget stødig komp vitner om et band i startgropa med store ting foran seg. Vi ble slådd i bakken av bandets første livevideo fra Kysten Studio og er svært spente på hva bandet klarer å diske opp med når de nå tar fatt på sin første innspilling.»     

Hollow Hearts er et rykende ferskt band innen roots-sjangeren fra Nord-Norge. I april i år debuterte bandet på et utsolgt Bastard Bar i Tromsø som support for Silver Lining og mottok en hel drøss med lovord fra publikum. Søndag 4. juni var de første band ut i serien «Sunday Night Sessions», som resulterte i en livevideo av låta «Losing Heart» som spredte seg som ild i tørt gress på internett.

Til høsten vender bandet snuten mot Store Studio i Bodø for å spille inn sitt første album som slippes våren 2018. Spennende saker!

10th Harmonic

Begrunnelse:

«Det har vært veldig spennende å følge dette bandet siden vi så dem første gang i en delfinale i Bukta Battle i Kroken for fire år side.  Bandet har allerede rukket å gjøre seg bemerket på mange nordnorske scener, mens de har tatt store steg både musikalsk og som liveband, og fremstår i 2017 som noe av det mest lovende innenfor rocksjangeren i Nord-Norge.» 

10th Harmonic er en gruppe på fire basert i Tromsø, som spiller fargerik og intrikat rock. Med rock i bunn, blander de inn elementer fra pop, jazz og progrock som gjør at de fremstår som et tøft rockeband i liveformat.  Rock Mot Rus-juryen omtaler årets vinner som et svært dynamisk band, som med bruk av pedaler, teknikk og instrumenter gav en veldig sofistikert vibe. Videre beskriver de 10th Harmonic som lekent og deilig som Euroboys, intrikat som Sondre Lerche og majestetisk som Mogwai. De stakk av med seieren i årets Rock Mot Rus på Andøya.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
Fler bilder i vårtbildegalleri

Booking: booking@bukta.no | Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen) | post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no