SPARK – en smak av Bukta

SPARK – en smak av Bukta

Med verdens beste SENJAHOPEN og NIKKEBY LUFTHAVN sparker vi i gang Buktafestivalen 2018. Lørdag 23. september arrangerer vi SPARK på Scandic Ishavshotel i samarbeid med hotellet og SMAK Nordnorsk matfestival. Når vi først skal sparke i gang den 15. Buktafestivalen, så vil vi gjøre det med et kjempe smell og har invitert gode venner fra to av Nord-Norges desidert beste band. Billetter er nå i salg HER.

SENJAHOPEN

Senjahopen har eksistert som orkester siden den spede begynnelsen høsten 2007, da primus motor Henrik Sandnes samlet en gjeng kamerater for å spille nordnorskspråklige gjendiktninger av internasjonale hits, “Take me home country roads” ble til “Landevei, ta mæ heim” etc. Etterhvert meldte behovet seg for egenkomponerte sanger, noe Sandnes leverte på løpende bånd, så en første single, “Yttersia” ble spilt inn og gitt ut i et ”hattfokk” i 2008 med påfølgende video.

Senjahopen traff folk hjemme med humør og fengende musikalske uttrykk, men traff også en nerve med Sandnes´ finurlige tekster om folk og fisk, liv og død, fest og hverdager. Senjahopenfansen er i utgangspunktet ingen homogen gjeng. Her finner man både smågutter som får sjørøverkick av «Over Heia» og eldre fruer som mimrer om mang en «Sommardag». Og det at de har blitt spurt av kor etter noter, har hatt mer enn en hanekam i publikum og at det finnes en barnehage på Andøya hvor ungene får velge mellom å få høre Senjahopen eller plaster sier jo også noe om at dette appellerer til flere enn bare eksilnordlendinger med lokalpatriotisme og hjemlengsel. Kanskje verdens beste band!

Nikkeby Lufthavn

Det tøffeste tyggegummi-flatpønk orkesteret på 69 grader nord ever! Nikkeby Lufthavn er som legender å regne og kanskje et av de viktigste punkbandene som noensinne har karret seg opp på en scene i Nord-Norge.

Nikkeby Lufthavn ga ut den kritikerroste «To The Moon EP» i 2000, samt den etterlengtede kanonskiva «Babes in Space» høsten 2005. Bandet har alltid vakt oppsikt med sitt originale sound og sine vilt fengende melodier, og ikke minst for sin sedvanlige evne til å blande pur galskap, rock og fest og moro! Nikkeby Lufthavn er melodiøs garasjerock spilt med den største selvfølgelighet, nesten litt tilforlatelig, sånn ”vi står bare her og er det beste bandet i verden”-feeling. Besetningen består av arkaisk rockinstumentering, men lydbildet er spritet opp med glitrende orgelspill og theremin, samt koring i verdensklasse. Ja, du hørte riktig, kanskje verdens beste band!

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no