Mange festivalbookere datt av stolen da det ble kjent at GLUECIFER annonserte et svært etterlengtet comeback i 2018. Drøyt 12 år etter at Norgeshistoriens tøffeste liveband la inn årene er de endelig (les: ENDELIG!) klar for noen svært eksklusive festivalkonserter neste sommer. Turen går selvfølgelig også til Tromsø hvor de spilte sin siste konsert på europeisk jord. Det er med både stolthet, og en liten porsjon selvfølgelighet, vi kan kunngjøre at Gluecifer er klare for Bukta 2018!

– Tromsø var Gluecifers andre hjemby i Norge. Vi gleder oss stort til å komme tilbake til byen, og til en festival som i flere år har levert solid rock i nord. En bedre ramme rundt Gluecifer i 2018 er vanskelig å tenke seg, Gluecifer november 2017

Gjennom fem fantastiske fullengdere og et knippe herlige singler og EP-er regjerte Gluecifer den skandinaviske hardrockbølgen fra midten av 90-tallet fram til de ga seg i 2005. Sammen med band som The Hellacopters og Turboneger definerte de den svært vitale Scandirock-scenen, som på mange måter la grunnlaget for en sterk og særegen kultur av rockfrelste mennesker over hele landet. Gluecifer bidro også til at rocken for alvor fikk en bred populærkulturell gjennomslagskraft i hjemlandet, og at rock som uttrykksform dominerte både konsert- og festivalscener. Med Automatic Thrill fra 2004 satt de på mesterlig vis et foreløpig karrierepunktum og bandets monumentale låter herjet både radio- og salgslister. I dag er de som legender å regne. Et av de virkelig store norske bandene!

Gluecifer var først og fremst kjent som et fremragende liveband, og for de som var heldige å få oppleve dem har de satt dype spor. En Gluecifer-konsert var alltid en stor opplevelse, og etter hvert som låtkatalogen vokste, vokste bandets posisjon, også langt utenfor landegrensene. Gluecifer har inspirert hundrevis av band og har gjennom hundrevis av legendariske konserter vært fanebærere for moderne norsk rock. Gluecifer har i tillegg alltid hatt en svært sterk posisjon i Tromsø og har siden 1997 spilt på de fleste av byens scener. Det eneste som mangler er en konsert på Buktafestivalen. Endelig får vi balanse i regnskapet! Endelig.

Avskjedskonserten til Gluecifer, Sentrum Scene, 14. oktober 2005 http://bit.ly/2zteZsN

Gluecifer som «Ukas Dypdykk», iTromsø Feedback: http://bit.ly/2jZVepQ

Share on Facebook11Tweet about this on Twitter
Fler bilder i vårtbildegalleri

Booking: booking@bukta.no | Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen) | post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no