Det er desember. Snart er det jul. Og nissen er raus. Under treet ligger det harde pakker fylte med psykedelisk blues og steinhard punkrock

Det finnes kanskje ikke et punkrockband som har tøyd strikken lengere for å etablere et dårlig rykte enn Dwarves. Ved å spille kompromissløst på en rå og usensurert høyoktan punkrock, etablerte Dwarves seg som et uforutsigbart og sjangerdefinerende kultband i løpet av 80- og 90-tallet. Musikken og liveshowet var gjennomsyret av dårlige holdninger og destruktivitet – og ble på mange måter en direkte inspirasjon til Turbonegers death punk. Konsertene til Dwarves var ofte kortvarige affærer og synonymt med skandaler, som ofte involverte selvskading, fysisk angrep på publikum, eller i beste fall bare dårlig oppførsel. Med albumet «Blood Guts & Pussy» i 1990 fikk bandet anerkjennelse fra kritikere, men bandets selvdestruktive linje bidro til at Dwarves forble i undergrunnen. Bandet er fortsatt aktivt og like farlige som de alltid har vært. Eller som de selv beskriver seg – beryktede punkrocksleaze-forhandlere med en smak for sex, narkotika og uformell vold. Dette høres ut som en oppskrift for suksess i Telegrafbukta til sommeren. Gud som vi gleder oss!

«Dwarves are one of the most notorious punk bands of all time. In a time when punk rock has become a kind of brand rather than an authentic lifestyle, Dwarves are always dependable to show what the real thing looks, feels and sounds like. With a reputation for dangerously raucous live shows often involving nudity, Dwarves are worthy of inclusion in the same chapter of punk history as GG Allin and Black Lips. »WestWorld

Herre min hatt. Gi oss en real dose med psykedelisk blues, takk! Samsara Blues Experiment er et av våre nye favorittband, og noe så sjeldent som en tysk powertrio som beveger seg mellom seig psykedelisk stonerrock og hypnotisk blues, med tydelige inspirasjon fra progressiv folkrock og indisk raga(!). Et sjeldent bra liveband, som kompromissløst dyrker sine seige og psykedeliske riff mens de går seg villig vekk i lange, utsvevende og dronete instrumentalpartier. Bandet ga ut sitt fjerde studioalbum «One With The Universe» tidligere i år og har etablert seg som et anerkjent og høyt elsket liveband over hele verden.

«Samsara Blues Experiment hooks you in like a drug. Their ability to activate all senses — increase heart rate, respiration, alertness is magnificent.» More Fuzz

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no