Buktafestivalen og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge viderefører Buktas innspillingsfond – en tilskuddsordning for innspilling av musikk. Ordningen er for nordnorske band og artister innenfor rock og beslektede musikkuttrykk. Prosjektet har hatt en prøvetid på 1 år (2017), og videreføres i 2018 med større kraft! Og vi tar sikte på å dele ut 300 000 kroner til nordnorske innspillinger.

Fjerde tildelingsrunde hadde søknadsfrist 10. september. Vi har fått totalt 18 søknader fra Nordland, Troms og Finnmark. Nivået har vært skyhøyt og utvelgelsen har vært vanskelig.

Sunshine Reverberation og Julietnorth ble i fjerde runde plukket ut og tildeles kr 25 000 hver. Midlene er øremerket innspilling, miksing og mastering.

Sunshine Reverberation

Sunshine Reverberation er et fantastisk garasjepunkband sterkt påvirket av psychedelia og krautrock. Bandet kommer fra Tromsø og har eksistert siden 2014. Referanser som Ty Segall, Thee Oh Sees og The Jon Spencer Blues Explosion trekkes frem når bandets fuzz-infiserte lydbilde skal beskrives. Et fremragende band, både på plate og fra scenen!

Begrunnelse:

«Vi har fulgt dette bandet lenge, og de har også spilt på Bukta to år på rad. Det er alltid gøy med band som på kort tid klarer å definere et eget sound og liveuttrykk, dette kunststykke er noe Sunshine har klart og er absolutt noe av det mest spennende som har kommet fra Nord-Norge på veldig, veldig lenge.»     

JulietNorth

JulietNorth er soloprosjektet til felespiller Julie Alapnes fra Tromsø, og hun har samlet et stjernelag av nordnorske musikere som hun har med seg i sitt band. Musikken preges av forrykende felespill og inderlige melodier, vakre harmonier, og nordnorsk råskap og sjarm. JulietNorth er en leken blanding av tradisjonell folkemusikk i moderne utforming.

Begrunnelse:

«JulietNorth er særdeles vakker musikk i en spennende innpakning. Som liveartist har det lenge vært klinkende klart at JulietNorth har både musikalsk særpreg og lyriske fortelleregenskaper til å bli en viktig ny nordnorsk stemme.»

NY SØKNADSFRIST 10. FEBRUAR 2018

Les mer om innspillingsfondet og info om søknad HER.

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no