HEAVE BLOOD & DIE er et unikt band. Gjennom sin kompromissløse og seige stonerdoom har de på kort tid opparbeidet seg ry som ett av Norges mest spennende liveband. Tromsøbandet slapp i år sitt andre album «Vol. II» som har blitt unisont hyllet i norsk og internasjonal presse: «Verdensklasse», «Dødsstøt mot kjedsomhet», «Et av årets album», «Flaggskip i egen sjanger». Heave Blood & Die har siden debuten utviklet sitt særegne lydbilde og leker uhemmet med sjangeroverskridelser – noe som smitter over på et svært energisk live-uttrykk. Deres unike bruk av synth, uforutsette harmonier, pedaler og lekne trommer viser godt hvordan bandet er ulikt noe du har hørt før.

De tidligere Bukta Battle-vinnerne har jobbet hardt og målrettet, og rukket å gi ut to aldeles fantastiske album. Bandet har tatt store musikalske steg de siste årene med sitt mørke og følelsesladede uttrykk, og har for alvor begynt å bli lagt merke til utenfor både fylkes- og landegrenser. Med prestisjetunge spillejobber på by:Larm, Trondheim Calling og som finalist i Urørtfinalen 2018 kan vi forvente et sultent og rutinert band som har mye å fare med. Heave Blood & Dies enestående musikalske vesen og hardtslående live-show er virkelig noe for seg selv og vi er svært stolte over å få dem tilbake til Bukta. Deres andre album «Vol. II» har som sagt høstet fantastiske anmeldelser i både inn- og utland og anbefales på det sterkeste. Det er virkelig ingen grunn til å la være å blæste «Vol. II» umiddelbart. Gjør det!

 «Heave Blood & Die balanserer på kanten til å bli for introverte til å fungere optimalt i langspillerformatet, men et totalt fravær av dårlige/middelmådige låter, og en fin musikalsk uforutsigbarhet, holder lytteren på tærne, og sørger for variasjon i pulsen.

Presseskrivet beskriver «Vol. II» som en kniv i ryggen og en blomst på lokket av kista di. Jeg kaller den et 45 minutter med kontinuerlige dødsstøt mot kjedsomhet – i alle fall for oss som liker det seigt, tungt og jævlig.»

  • Helge Skog, iTromsø, terningkast 5

Sjekk ut Deichman Blogs anmeldelse av «Vol. II».

Sjekk ut Heave Blood & Die på Spotify.

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no