Buktafestivalen og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge viderefører Buktas innspillingsfond – en tilskuddsordning for innspilling av musikk. Ordningen er for nordnorske band og artister innenfor rock og beslektede musikkuttrykk. Prosjektet hadde en prøvetid i 2017 hvor vi delte ut totalt 200 000 kroner til 8 fantastiske innspillingsprosjekter med Sunshine Reverberation, Julietnorth, 10th Harmonic/Neon Appartmenter, Ingeborg Oktober, Heave Blood & Die, The Cameltoes, Février og Hollow Hearts. I 2018 videreføres fondet med større kraft! Og vi skal totalt dele ut 300 000 kroner til nordnorske innspillinger. 

80 000 kr til nye innspillinger

Femte tildelingsrunde hadde søknadsfrist 10. februar 2018. Vi har fått totalt 14 søknader fra Nordland, Troms og Finnmark. Nivået har vært skyhøyt og utvelgelsen har vært vanskelig.

Lüt og Lisa Skoglund ble i femte runde plukket ut og tildeles kr 40 000 hver. Midlene er øremerket innspilling, miksing og mastering.

Lüt

LÜT er et rockeband fra Tromsø. Bandet har eksistert siden 2014, og spilte seg til Buktafestivalen gjennom en seier i Bukta Battle i 2015. LÜT har på kort tid etablert seg som et av Norges mest spennende band og har utviklet et unikt, tight og energiske liveshow, som preges av et hardtslående lydbilde, store gitarer, melodiøse låter og en generell ”tøff-i-trynet”-holdning. I 2017 slapp de debutalbumet Pandion.

«Vi har fulgt dette bandet lenge, og har spilt på Bukta flere ganger. Et sjeldent bra band som på kort tid har etablert et unikt lydbilde, med store låter og et formidabelt liveshow. Lüt har det siste året gjort seg bemerket på den nasjonale rockescenen som finalist i Urørtfinalen 2017, pøst ut flere sterke radiosingler og en legendarisk opptreden under by:Larm tidligere i år. De satser hardt og har store ambisjoner, og jobber målrettet og fokusert. Nok en festivalsommer ligger foran deres føtter og tromsøbandet omtales i musikkbransjen og av media som et av de mest spennende nye norske rockebandene på lang, lang tid. Vi gleder oss til å høre oppfølgeren til fjorårets killer av en debutplate, og håper dette kan gi mer vind i seilene frem mot neste album.»

Lisa Skoglund

Lisa Skoglund er en autentisk låtskriver som forteller historier om det uforløste mellom mennesker, og hun tar oss trygt innpå følelser vi sjelden tørr å stå i. Hun pakker det hele elegant inn i et lekent poplandskap som oser av musikalsk oppfinnsomhet, som gir deg frysninger og varmer sjela på samme tid. I oktober 2017 slapp Lisa Skoglund den fantastiske singelen «Hjertefyll» og fikk fortjent mye positiv oppmerksomhet i kjølvannet. Nå er hun igjen aktuell med den nydelige singelen «Falle Der Æ Står». Kombinasjonen av sterk lyrikk og en unik formidlingsevne gjør Lisa Skoglund til en av de sterkeste og vakreste popstemmene vi har her nord om dagen.

«Vi har hatt den store glede å følge Lisa Skoglund siden hun stod på scenen i Bukta for første gang i 2010. I løpet av det siste halve året har hun sluppet to vanvittig fine singler og gjennomført noen aldeles magiske konserter. Hun er en artist med stor A. Og et sjeldent låtskriver- og formidlertalent. Å kunne være med videre på denne formidable utviklingen er intet annet enn spennende!»

NY SØKNADSFRIST 10. MAI 2018

Mer om Buktas innspillingsfond

Sammendrag:

 • Innspillingsstøtte, øremerket til eksterne utgifter til studio, produsent, miks, mastring
 • 300 000 kroner deles ut i 2018 til artister og/eller produsenter, teknikere, miksere
 • Maksimalt 40 000 kroner pr søker
 • For utøvere med bosted i Nord-Norge, midler må brukes i Nord-Norge
 • Lavterskeltilbud med rask saksbehandling
 • 4 tildelingsrunder i året, 6-8 tildelinger i året
 • Ordningen skal tilfalle utøvere som har et betydelig potensial og lager musikk av høy kunstnerisk kvalitet
 • Kvinnelige utøvere oppfordres til å søke

Formål:

 • Ordningen skal bidra til å stimulere til kunstnerisk utvikling
 • Ordningen skal bidra til å heve nivået på innspillingene som produseres i regionen
 • Støtten skal skape økt aktivitet i miljøet, og gjøre det lettere å komme seg i studio

Delmål:

 • 6-8 tildelinger i året
 • Økt eksport av nordnorske artister
 • Flere nordnorske utgivelser av høy kvalitet

Kriterier:

 • Artister, band, produsenter, miksere og teknikere kan søke tilskudd
 • Søkere må bo i Nord-Norge
 • Høyt kunstnerisk nivå
 • Musikken må ha tiltenkt utgivelse
 • Innvilget støtte er øremerket til å dekke utgifter til studio, innspillingsledelse eller postproduksjon
 • Innspilling må skje i Nord-Norge, i nordnorsk studio med nordnorske produsenter/teknikere/produsenter etc
 • Søkere må være registrert med organisasjonsnummer
 • Ordningen dekker ikke utgifter til innspillinger som allerede er gjennomført

Et fagpanel med representanter fra Bukta, KOFOR/RYK vurderer søknadene. Søknad sendes til post@bukta.no, merket: «SØKNAD BUKTA – INNSPILLINGSFONDET» Mer informasjon på www.bukta.no/prosjekter 

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no