Både Kongeparken og Sommerlyst Ungdomsfestival går begge av stabelen på under en uke. Dét er kult det! 

Det viser at det virkelig spirer og gror i kulturarrangørfeltet blant ungdommen her i byen. Gjennom gode samarbeid mellom blant annet Tvibit, Audiator, Fritid, Kofor, skolene og Buktafestivalen har det for alvor gitt ringvirkninger i kulturfeltet i Tromsø. Og det vises godt denne uken! 

Kongeparken arrangeres fredag 1. juni ved Skolegata i Tromsø Sentrum. En knalldyktig gjeng har fylt vinterkveldene sammen med Fritid og Bukta Arrangørskole for å planlegge og organisere en helaften for både store og små i Tromsø by. Festivalen kan skilte med navn som Amanda Delara, The Modern Times, Kryp, A Million Pineapples. Kongeparken er resultatet av Buktas Arrangørskole – et prosjekt hvor Bukta legger til rette for at ungdom skal lage og gjennomføre et arrangement etter eget ønske.

Program Kongeparken, Skolegata 1.juni

Dørene åpner: 16.00

17.00 DJ Nexö

18.00 Open Window

18.30 Kryp

19.00 A Million Pineapples

19.40 The Modern Times

20.45 Amanda Delara

 

Tidligere år har Buktas arrangørskole vært involvert i valgfagemnet «Sal og scene» på Sommerlyst Ungdomsskole. Det har resultert i Sommerlyst Ungdomsfestival hvor elevene står for planlegging og produksjon. Denne festivalen arrangeres fredag 8. juni og står i år på helt egne ben. SUF har navn som blant annet Slincraze og Isak på festivalplakaten.

Ringvirkninger vises ikke bare gjennom arrangørene – men også på scenene. Hele tre band på Kongeparkens line-up har vært vinnere av talentkonkurransen Bukta Battle, hvor målet er å inspirere og motivere unge og lovende rockband, og gi dem erfaring i konsertgjennomføring, studio- og musikkvideoinnspilling. The Modern Times vant i 2012 (under navnet Red Headed Sluts), Kryp vant i fjor og A Million Pineapples stakk av med seieren i årets konkurranse.

«En del av Buktas formål er å bidra til å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet. Vi er en ideell stiftelse som kontinuerlig jobber for å være en proaktiv og samlende aktør i det regionale musikk- og arrangørmiljøet. I morgen får vi se litt av fruktene som Arrangørskolen bringer oss, og er skikkelig stolt over alt ungdommene i Kongeparken Festival og Sommerlyst Ungdomsfestival får til,» sier festivalsjef Marianne Saus.

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no