90 000 til nye nordnorske innspillinger!

90 000 til nye nordnorske innspillinger!

Femte tildelingsrunde hadde søknadsfrist 10.mai 2018 og vi har fått søknader fra Nordland, Troms og Finnmark. Nivået har vært skyhøyt og utvelgelsen har vært vanskelig. Jabba, Resirkulert og A Million Pineapples ble i sjette runde plukket ut og tildeles kr 30 000 hver. Midlene er øremerket innspilling, miksing og mastering.

Buktas innspillingsfond – et samarbeid mellom Buktafestivalen og Kulturnæringstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge er en tilskuddsordning for innspilling av musikk. Ordningen er for nordnorske band og artister innenfor rock og beslektede musikkuttrykk. I 2018 skal hele 300 000 deles ut og vi har nå plukket ut tre nye som mottar 30 000 kroner hver i innspillingsstøtte.

Jabba Man kan trygt si at ingen band i verden høres ut som det tohodede monsteret som er Jabba. Låta «Mathlete» fra deres siste utgivelse «Vice» kan kort og godt beskrives som verdens beste låt. Et sinnsykt hardt og tight liveband, som alltid leverer uavhengig av regionformer og konjukturbarometere.

A Million Pineapples har virkelig fått fart på bena med en rekke konserter rundt om i Tromsø de siste årene. I år gikk de helt til topps i Bukta Battle blant annet på grunn av sin fine energi og deres låter med signatur. Bandet oser av spilleglede og entusiasme og evner alltid å engasjere og sjarmere publikummet sitt.

Resirkulert er fem unge karer i Tromsø som hovedsakelig gjør sommerlig gitarpop sammen. Allerede da medlemmenes gjennomsnittsalder var 16 år, spilte de på flere av landets største festivaler og har hatt flere singler listet på eteren. Debutalbumet fra 2017 fikk gode kritikker i avisen, og live sjarmerer de publikum med sterkt samspill og mye energi. Med ungdommelig pågangsmot i sounden og ettertenksomhet i tekstene har guttene skapt seg et eget segment i det norskspråklige musikklandskapet.

NY SØKNADSFRIST 10. oktober 2018

Tildelinger 2018: LÜT og Lisa Skoglund

Tildelinger 2017: Sunshine Reverberation, Juliethnorth, 10th Harmonic/Neon Apartments, Ingeborg Oktober, Heave Blood & Die, The Cameltoes, Février og Hollow Hearts

 

 

 

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no