Pant ble til 30 000 kroner til Kafe X

Pant ble til 30 000 kroner til Kafe X

Viktige sosiale tiltak og opplevelser er stikkordene for hva pengene skal brukes på i år.

Kafe X får en krone for hvert ølglass som blir pantet på miljøstasjonene til Buktafestivalen. I år har publikum vært så flinke å pantet for hele 30 000 kroner.

Det er helt topp! I tillegg til å kunne gi Kafe X bedre rammer rundt det sosiale, så er også publikum med på å holde Telegrafbukta ren og pen mens publikum koser seg på konsert. Sier produsent, Egil Bye Damsgård.

Pengene går uavkortet til aktiviteter og opplevelser til brukerne på Kafe X. Alt i fra hytteturer, turer i fjellet og penger til aktiviteter og andre sosiale sammenkomster.

Kjempeviktig å ha mulighet og midler til dette. Ikke bare hjelper det de med økonomiske utfordringer til å kunne delta på ting, men er også viktig for å bygge miljø og samhold utenfor rusen. Sier daglig leder på Kafe X, Jimmy Pedersen.

Bukta

I år var det omtrent 20 stykker fra Kafe X som jobbet som frivillige på Buktafestivalen.

Det å være med på Bukta er alltid en god opplevelse for gruppa. Det er spennende og gøy og ikke minst et viktig og godt alternativ til rus. I tillegg til at man møter folk og har mulighet til å bygge nye nettverk og møteplasser utenfor rusen. Sier Pedersen

For Buktas del er det ikke bare trivelig – men også arbeidskraft som er helt nødvendig for å få hjulene til å gå rundt.

Innsatsen fra Kafe X hvert år er uvurderlig. Vi er helt avhengig av de frivillige for å komme i mål med festivalen, og en arbeidsstyrke på hele 20 stykk er en enorm ressurs for oss. Sier Damsgård.

Gjennom hele året

Samarbeidet strekker seg gjennom hele året. Med bakgårdsgrilling om sommeren som en slags oppladning til festival og til den tradisjonsrike julegrøten hvert år i desember.

Under festivalen er vi alle opptatt med å rigge festival, så det å ha noen rolige og hyggelige møteplasser gjennom året er helt essensielt. Sier Egil.

Her har vi mulighet til å kunne prate om Bukta og glede oss over året som har vært og det som kommer og det gir i tillegg en enorm eierskapsfølelse til gruppa. For mange er dette noe de skriver opp i kalenderen lang tid i forveien. Avslutter Pedersen.

Alle er hjertelig velkommen på julegrøt hos Kafe X fredag den 14.desember 11-13. Oppfordre alle til å komme innom å ringe inn jula sammen med oss.

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no