Bukta Battle går regionalt!

Bukta Battle går regionalt!

Bukta Battle ekspanderer og utvider for aller første gang rockemønstringen til å gjelde hele regionen. Nå kan også unge, uetablerte band i alderen 13-25 år fra hele Nord-Norge delta i rockemønstringen gjennom delfinaler i både Harstad, Alta og Tromsø.

Jakten på nye unge og lovende rockeband har startet og i samarbeid med Ishavskraft, KOFOR, Fritidseksjonen, Audiator, Tvibit, NUK, Ungdommens hus i Alta og Ungdommens hus i Harstad ekspanderer nå Bukta Battle til å gjelde for hele Nord-Norge.

 • Vi har lenge hatt god oversikt over musikkmiljøet i Tromsø, nå blir det helt naturlig for oss å løfte blikket å se hva som rører seg ellers i Nord-Norge, sier festivalsjef, Egil Bye Damsgård

Buktafestivalen sin visjon er å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet og samtidig kunne bidra til å utvikle, inspirere og motivere nye band og musikere, samt gi de erfaring i konsertgjennomføring, studioinnspilling, innspilling av musikkvideo og plateutgivelse.

 • Vi ser at de fleste bandene som har deltatt i mønstringen har hatt høy aktivitet i etterkant. Band som LÜT, Resirkulert og The Modern Times er tre veldig gode eksempler på at vi alle starter en plass. Og premiebildet her er med å på å få ballen til å rulle for mange, fortsetter Damsgård

Det vil bli arrangert delfinaler i Harstad, Alta og i Tromsø og to band vil gå videre fra hver delfinale. Det avsluttes med en grand finale i Tromsø hvor to band kåres til vinnere av Bukta Battle 2019.

I år er Isak Harbitz (The Modern Times, Kaos Music) prosjektleder under Bukta Battle.  Isak har flere års erfaring som konsertarrangør på blant annet Blårock Café og Bastard Bar, og har det siste året startet opp med turnébooking og artistutvikling sammen med en knippe lokale- og regionale artister/band.

 • Min introduksjon i musikkbransjen startet i 2012 da bandet mitt Red Headed Sluts (nå The Modern Times) vant Bukta Battle. Det ga oss som band et viktig push til å satse mer på musikken, og nå gleder jeg meg veldig til å lede prosjektet – for første gang regionalt! Det skjer veldig mye bra i Harstad og Alta, og jeg tror regionalisering av Bukta Battle vil føre til flere nordnorske headlinerne på sikt, sier prosjektleder Isak Harbitz

Bukta Battle skal også fungere som en læringsarena for de som jobber bak scenen med lyd-, lys og sceneteknikk gjennom Audiator og Kultur og Idrett i Tromsø Kommune. Kursdeltagerene har ansvar for teknisk på Bukta Battle i tillegg til den scenetekniske produksjonen på Little Henrik-scene og lysproduksjon på Paradibukta-scene på under selve avviklingen av Buktafestivalen

 • Dette er en viktig erfaring og læringsarena for ungdommene. Vi ser en klar utvikling hvor kursdeltagerne gjennom sitt arbeid skaper kompetanse og arbeidsplasser på sikt, og flere av ungdommene jobber nå profesjonelt med konsertproduksjon i nordnorske festivaler og spillesteder, sier leder for Fritid, Erling Solvang.

Dette er tolvte gangen Bukta Battle arrangeres. Tidligere har mønstringen vært forbeholdt ungdom i Tromsø og delfinalene har blitt arrangert rundt om i bydelene.

Premier:

 • Spillejobb på «Bukta for alle» på lørdags formiddag under Buktafestivalen
 • Stipend 10 000,- fra Ishavskraft
 • Studiotid og produsent/tekniker i Kysten Studio innen utgangen av september 2019
 • Innspilling av musikkvideo med TBA
 • Et ubegrenset antall rådgivningstimer med fokus på artistutvikling av artist/band. Buktafestivalen og KOFOR stiller som rådgivere etter behov.

DELFINALER:

 • 22.mars 2019 Alta
 • 30.mars 2019 Harstad
 • 5.april 2019 Tromsø

FINALE

 • 6.april 2019 Tromsø

Påmelding sendes snarest mulig på e-post til isak@bukta.no

Send oss følgende i påmeldingen:

– Kort presentasjon om deg som artist / ditt band
– Bosted, og hvilken delfinale dere vil spille på.
– Pressebilder av artist/band
– Lenke til musikk (Demo, Spotify, Soundcloud, mp3-fil eller lignende.)
– Navn og alder på alle som spiller med artist/i bandet.

 

 

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no