Lokal godtepose til Bukta!

Lokal godtepose til Bukta!

I dag kan vi presentere en skikkelig lokal godtepose til dere. The Late Great, Bats of Congress, Line Saus og A Million Pineapples er alle klar for Buktafestivalen til sommeren.

Det bugner over av gode lokale rockeband her i byen om dagen. Et tegn på at musikkmiljøet er mer vitalt enn aldri før. Det gjør oss meget glad, sier en begeistret kommunikasjonssjef Kristine Marie Børresen

The Late Great

Et av Nord-Norges viktigste rockeband, The Late Great kommer tilbake til Bukta i år. Den rykende ferske albumutgivelsen «Temporary Love Songs» ble nylig ble belønnet med en solid femmer i Dagbladet. Ser virkelig ut som at The Late Great seiler i medvind om dagen, og gjett om det er fortjent. Med et drømmelag av musikere fra nordnorsk rocks øverste hylle har bandet sakte men sikkert, lag for lag, formet sitt unike lydbilde med referanser til Van Zandt, Petty, Dylan, Springsteen og Cave. Med kyndig håndverk, musikalsk presisjon og sterk innlevelse er The Late Great rett og slett noe man kan være meget, meget stolt av her nord.

Vi digger nyplata! Gleder oss til å se de live igjen i Telegrafbukta. De leverer alltid varene, fortsetter Børresen.

A Million Pineapples

Seieren i Bukta Battle i fjor har virkelig båret frukter – for et år A Million Pineapples har hatt!  Kvartetten er herlig forfriskende med sine lekende lette rytmer og fruktige melodier. Superkul indierock med hint mot band som Pavement, Pixies og Wilco er de helt klart fullt på høyde med det beste. Med en stor dose energi og spilleglede er det alltid gøy å se denne gjengen live. I tillegg blir det jo garantert vår og sommer med A Million Pineapples på øret. Ny EP er rett rundt hjørnet, godværet er berga og kult blir det. Garantert!

Vi har fulgt godt med denne gjengen det siste året og er skikkelig imponert. Tror mange kommer til å storkose på denne konserten til sommeren, sier Børresen.

Line Saus

Melankolsk americana, det kan vi like! En herlig dysterhet, morderiske stemninger men samtidig varmt og vidunderlig er Line Saus i særklasse innenfor americana i Tromsø. Referanser til alt fra Mazzy Star, Handsome Family blir sjeldent feil og med den nydelige murderballaden «Six Feet Under» (feat Mark Steiner) i kofferten er standarden satt.  Line Saus er tidligere kjent fra blant annet Pulp Vixen og John Walkers og har lang fartstid i byens musikkmiljø. Med seg har hun et stjernelag av lokale musikere fra blant annet The Northern Lies, Hollow Hearts og Box of Mothers. Dette er definitivt dama å se opp for fremover!

Det er en helt egen energi og stemning over det her og det har virkelig fenget vår interesse. I tillegg er vi jo veldig glad i americana da, smiler Børresen

Bats of Congress

Bats of Congress er et av byens nyere tilskudd og er både friskt, flørtende og på samme tid smårufsete og mørkt. Det er herlig teatralsk og er både gøy, lekent og veldig kult. Nesten som tatt ut fra en Tarantino-film, men også hint mot band som Helldorado og Charlotte & The Co Stars. Med potente musikere fra blant annet Diamond, Englebarn og Hangface, hersker det vel liten tvil om at denne gjengen kommer til å levere varene på Bukta til sommeren. Nytt album ventes til våren.

Skikkelig spennende band fra Tromsø som vi gleder oss til å se mer til fremover, avslutter Børresen.

 

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no