Du vil ikke tro hva som skjedde på Bukta!

Du vil ikke tro hva som skjedde på Bukta!

GITARSOLO I LETTBÅT, ANYONE?

I en tid hvor populærmusikken preges av syntetiske panfløyter og autotunevokal er det viktig å huske at en god gitarsolo kan redde liv. På Bukta i 2008 spilte ett av verdens beste band på Paradisbukta scene. Konserten var i seg selv en opplevelse av det sjeldne. Men høydepunktet kom når gitaristen gikk om bord i en lettbåt og gjennomførte verdens drøyeste gitarsolo på havet.

Bukta 2008 Los Plantronics 038 Photo Credit Tor Arne Vestbø Tav 2838
Foto: Tor Arne Vestbø
Bukta 2008 Los Plantronics 036 Photo Credit Tor Arne Vestbø Tav 2833
Foto: Tor Arne Vestbø

IGGY POP MED TUIL-SKJERF

Når det kommer til rockehelter er Iggy Pop en av de største. Han har gjestet Buktafestivalen ved flere anledninger. I 2007 spilte Iggy & The Stooges en av de beste konsertene som har blitt gjennomført på nordnorsk jord. Toppen av kransekaka kom når en lokal ildsjel gav et supporterskjerf med det lokale fotballaget TUIL til turnelederen til Iggy. Han samlet nemlig på suvenirer fra de ulike stedene bandet besøker. – Is this the scarf of Tromsøs premier football club? spurte han. -Off course it is. Konserten ble gjennomført i kjent stil, med Iggy Pop i bar overkropp. Temperaturen i Tromsø denne julidagen var 8 grader, så store deler av konserten ble gjennomført med TUIL-skjerfet rundt halsen til hovedpersonen. For et øyeblikk!

Iggy Pop Skjerf Stig Brøndbo
Foto: Stig Brøndbo

VERDENSREKORD I FISKEKAKER

I 2017 ble det satt uoffisiell verdensrekord i antall solgte fiskekaker på et enkeltarrangement. Over 10 000 fiskekaker ble konsumert og det kollektive Omega3-regnskapet som ble bokført dette året var enestående. Den nordnorske pølsa-i-brød, altså, Fiskekaka rett i handa, fikk for alvor etablert seg som noe av det mest fantastiske man kan ta til seg av næring når det er festival.

ISBADING BACKSTAGE

Nordnorsk sommer er kanskje ikke synonymt med behagelige badetemperaturer. Allikevel har behovet for et forfriskende bad blant artistene som opptrer blitt en badge of honour for de få som tørr å hoppe på havet. I 2013 hoppet frontfigur og gitarvirtuosen i Bigbang, Øystein Greni, på havet. 4 grader i vannet, folkens! Det er rimelig hardcore.

Øystein Greni Dukkert

Vi skal i hvert fall på Bukta!

KJØP BILLETT HER

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no