3 x gøy til Bukta!

3 x gøy til Bukta!

I dag kan vi avsløre de amerikanske bluesrockerne i Daddy Long Legs, lokale Elias Jung og svenske Linn Koch-Emmery til sommerens Bukta. Samtidig må vi også meddele at Slaves beklagelig har avlyst konserten sin grunnet uforutsette hendelser.

Det er kjedelig når vi får en avlysning. Og spesielt Slaves som vi hadde gledet oss så veldig til å se. Men det er dessverre ikke noe vi kan gjøre noe med og vi må bare beklage til alle dere som også hadde gledet dere spesielt til den konserten. Vi jobber med å finne en erstatning og vil komme tilbake med mer der når ting er klart.

Det er heldigvis fortsatt mye gøy på programmet og i dag kan vi jo avsløre enda tre band som alle garantert kommer til å levere varene i Bukta i sommer, sier kunstnerisk leder, Kristine Marie Børresen

Elias Jung

Den musikalske gullsmeden og Lofotværingen Stian Grønbech er med sitt musikalske alias Elias Jung virkelig en av landsdelens mest lovende artister for tiden. Og han fikk virkelig vist hva han hadde å by på med fjorårets kritikerroste album «Wasteland». En nydelig vakker og helt briljant utgivelse som har mottatt strålende kritikk med blant annet terningkast 5 i Feedback. Slettes ikke verst!  Med sin folk/rock inspirerte sound og karakteristiske vokal kan man tenke seg hint mot nordnorske stoltheter som Sivert Høyem og The Late Great (som han også spiller i) men samtidig er Elias Jung også noe helt eget som står på sine helt egne bein.  Anbefales!

«Elias Jung har definitivt potensiale til å nå ut til alle de tusen hjem her i Norge. Anbefaler alle å sjekke ut plata Wasteland i GOD tid før Bukta. Også er det bare å sette seg i godstolen å kose seg. Og glede seg til konsert, ikke minst. Det skal i hvert fall jeg gjøre», sier kunstnerisk leder, Kristine Marie Børresen

Linn Koch-Emmery

Sveriges nye indiestjerne Linn Koch-Emmery har allerede begynt å sette store spor etter seg.  Med elleville bra liveshow, fengende og melodiøs indierock og superfuzzye gitarer er denne dama virkelig verdt å rope høyt om! Med klare referanser mot tungvektere som Courtney Barnett, tidlig The Raveonettes og Pixies er virkelig Koch-Emmery på tur opp og frem på den moderne rockescena.  Hun debuterte i 2017 og har siden da rukket å ha hele fire låter roterende på både nasjonal og internasjonal radio. Hun har turnert med Johnossi i Tyskland og har fått oppmerksomhet i fra alt fra internasjonale blogger og engasjerte pressefolk i det oh-store utland. Buzzen om Linn Koch-Emmery er et faktum- vi gleder oss!

«Jeg ble helt slått i bakken da jeg så henne på By:larm nå i mars. Umulig å ikke gå derfra uten å bli blodfan og jeg tør vedde på at flere av Bukta-publikummet blir å digge Linn Koch-Emmery etter at hun har fillerista Paradisbukta til sommeren. Og i mellomtiden burde dere bare høre masse på musikken hun har gitt ut så langt. Gled dere», sier booker Isak Harbitz

Daddy Long Legs

Straka vegen fra Brooklyn i New York kommer Daddy Long Legs. Bandet altså, ikke insektet (det ville vært litt rart). Om du ikke er rockefrelst fra før av, så kommer du hvert fall til å bli det nå!  For med sin høyoktane garasjerock, rå blues, skitten roots og lo-fi punk kommer dette garantert til å bli en svett affære og samtidig svinge som bare f *** til sommeren. Med tydelige referanser til gamle blues-helter som Son House og Howlin Wolf, rockelegender som Captain Beefheart og MC5 og nyere band som The Bonnevilles, Daniel Norgren og Jim Jones Revue kan det rett og slett ikke bli bedre?

Daddy Long Legs viser med sine aller ferskeste singler at de fortsetter å levere kvalitet og det lover godt for albumet som kommer i mai. Og siden sin spede begynnelse i 2010 har de gitt ut tre album og turnert med alt fra Jon Spencer Blues Explotion, The Sonics, Nick Waterhouse og Nikki Lane. Ikke så sped lenger nå, gitt!

  • Daddy Long Legs er for min del en stor favoritt på årets program. Jeg har hørt ganske mye på den aller første plata de gav ut, og de siste singlene lover veldig bra! Det svinger mer, og er enda mer rock’n’roll. Kanskje ikke så rart når min helt JD McPherson har vært med å styrt litt med spakene. Det blir nok både svett og ganske intimt på Little Henrik denne lørdagskvelden. Akkurat som det skal være,  avslutter Børresen
Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no