Bukta med kanonresultater på miljø

Bukta med kanonresultater på miljø

Siden 2018 har Buktafestivalen redusert plastavfallet sitt med hele 70%, og like mange prosent av alt søppel på festivalområdet ble sortert. Målet er å bli helt plastfri og fjerne alt av restavfall innen 2022.

–Det er strålende at Bukta leverer så gode resultater så kjapt. Vi utfordrer hverandre, og strekker oss hele tiden etter å finne gode løsninger sammen, sier nestleder i Remiks Næring, Kjetil Stenvoll.

Resirkulerbare alternativ

Resultatene kommer av tiltak som blant annet å bytte engangsartikler i plast som fat og bestikk med resirkulerbare alternativ, samt ha en enda bedre og tilrettelagt sortering på festivalområdet. Glassene har vært komposterbare i mange år allerede og er laget av maisstivelse. Disse kan publikum pante sammen med fat og bestikk i merkede dunker på festivalområdet, og ender opp til slutt som blomsterjord i Skibotn.

–Vi er veldig glad for å ha fått så gode resultater kun på ett år. Og det er takket være publikum, frivillige, samarbeidspartnere, men også det at Remiks er med på laget og legger til rette god avfallshåndtering, sier festivalsjef, Egil Bye Damsgård

Nye festivalarmbånd

Det blir gjort enda flere tiltak for årets festival. Blant annet skal årets festivalarmbånd, som tidligere har vært i vinyl og tøy, være laget av gjenvunnet plast – et mer miljøvennlig alternativ i stedet for å produsere opp helt ny plast og tøy fra bunnen av. Armbåndene kan resirkuleres på ny, og kastes i sin helhet sammen med den sorte plastlåsen i de blå posene hjemme.

–Vi oppfordrer alle å sortere armbåndene sine, slik at plasten kan brukes på ny og samtidig sørge for at ingen plast havner i naturen, sier Damsgård.

Bukta jobber kontinuerlig med å finne gode alternativer til den plasten som er på festivalområdet, samt finne gode måter å resirkulere mest mulig av søpla.

–Vi strekker oss mot enda bedre resultater til neste år og håper å kunne bidra til at folk får et bevisst forhold til søppel også i hverdagen. Bli med og ta vare på miljøet sammen med oss, avslutter Damsgård.

Foto: Brage Pedersen.

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no