Alice Cooper

Alice Cooper US

Grunnleggeren av sjokk-rock kommer endelig til Telegrafbukta. Ikonet Alice Cooper er en av rockens ubestridte pionerer, og buktapublikummet kan forvente høy allsangfaktor og et visuelt fyrverkeri helt utenom det vanlig. Med et knippe av rockhistoriens største hits i ermet, og med et hardtslående og vitalt band i ryggen kommer Alice Cooper til å levere en konsert for historiebøkene.

Alice Cooper har siden slutten av 60-tallet benyttet seg av symbol- og effektbruk fra skrekkfilmer, vaudeville og garasjerock, og vært viden kjent for sitt fryktinngytende og teatralske uttrykk. Her kan man forvente et sceneshow med elektriske stoler, giljotiner, blod, kvelerslanger og en heltent Alice Cooper i sentrum.

Mannen fra Detroit, Michigan, er kanskje mest kjent for store hitsingler som «Poison», «Hey Stoopid» og «School’s Out», men han har faktisk også nylig stilt som presidentkandidat til årets valg i USA. Kjernesaker i «valgkampen» var blant annet å få Lemmy som en del av Mt Rushmore og få Brian Johnson tilbake i AC/DC. Hvorfor man endte opp med Donald Trump er for oss et mysterium.

«Alice Cooper er ett av mine aller første og mest tydelige møter med rock. Jeg ble introdusert for «Poison» på gutterommet til en kompis i Henrik Wergelandsvei en gang på slutten av 80-tallet og ble helfrelst. Det kvelte Roxette-interessen umiddelbart. At han nå kommer til Tromsø er nesten helt uvirkelig», forklarer en entusiastisk festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.

I sommeren som var høstet også Alice Cooper panegyriske anmeldelser for sine konserter på europeiske festivaler. Så tross en alder av 67 år, og et langt og hardt liv bak seg som rockartist, er han fortsatt svært aktiv og vital. 

«Alice Cooper har rett og slett publikum i sin hule hånd fra første til siste låt og leverer bunnsolide varer. Og det er skikkelig stas for alle som liker old school rock n’ roll.»
Musikknyheter 9/10, 25.06.2016

«Sjelden har klisjeen «publikum i sin hule hånd» vært mer presis.»
Halden Arbeiderblad, terningkast 5, 24.06.2016

 

Settliste fra Alice Cooper-konserten under Tons of Rock i 2016:

https://open.spotify.com/user/rockmanofficial/playlist/7u3OU49uNgWuRC0lnbmpu2

Tilbake til bandoversikten
Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no