Backstreet Girls

Backstreet Girls NO

Backstreet Girls er et av norsk rockhistories mest legendariske og myteomspunne band. Oslobandet ble dannet i 1984 og har siden starten gitt ut 13 studioplater og turnert ustoppelig. Selv om bandet har skiftet flere medlemmer, er stammen fortsatt den samme og bandet har vært tro mot grunntanken, og lager den dag i dag svært fengende boogierock, inspirert av AC/DC, Ramones, Rose Tattoo, Hanoi Rocks og Status Quo.

Backstreet Girls er ekte vare og kanskje Norges mest gjennomførte rockeband, som har holdt på sitt uttrykk i over 30 år. I sentrum står den fremragende gitaristen Petter Baarli og vokalist Bjørn Müller som sammen formidler en lidenskap og intensitet til rocken som er både beundringsverdig og inspirerende. Balansen mellom den visuelt engasjerende riffmaestroen og den dekadente og stilsikre sangeren er en uslåelig kombinasjon som skaper et av Norges mest særegne liveuttrykk– aldri kjedelig, alltid relevant. Få mennesker er født til å være rockestjerner. Backstreet Girls er Norges mest gjennomførte band. En kulturskatt av de helt sjeldne, og de får æren og ansvaret med å åpne festivalens andre dag i Telegrafbukta.

For uinnvidde anbefales den åpenhjertige dokumentaren «Backstreet Girls – tilbake til Muotathal», som gir et svært nært og ærlig bilde av et av Norges hardeste rock ‘n’ roll-band.

Tilbake til bandoversikten
Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no