Bel Canto

Bel Canto NO

Man kan lett si at Bel Canto er en av Norges mest fargerike og banebrytende popjuveler. De var også ett av de første norske bandene som slo igjennom internasjonalt, og er i dag en av de største kulturskattene vi har skapt her nord. Bel Canto er viden kjent for sin storslåtte popmusikk, bestående av Anneli Dreckers særegne stemme på toppen av et utpreget arktisk elektronisk lydbilde. I 2017 stod i de igjen på scenen under Øyafestivalen og høstet panegyriske anmeldelser for konserten. Til sommeren står de på scenen i Telegrafbukta – hvor de fremfører det legendariske albumet «Shimmering, Warm & Bright» i sin helhet.

«Shimmering, Warm and Bright» ble utgitt i 1992 og drev Bel Canto frem i det internasjonale toppskiktet. Med gode anmeldelser og salgstall ble albumet en stor suksess, og tok Bel Canto over hele verden. Spesielt i Europa, USA og Japan markerte bandet seg med enorm interesse og stor oppslutning på bandets konserter. For albumet Shimmering, Warm & Bright vant bandet Spellemannprisen 1992 i klassen pop og står i ettertiden som ett av de beste popalbumene som er laget i Norge.

«Anneli Drecker synger bedre enn noen gang. Hun løfter materialet og fremstår mer enn noen gang som en nasjonalhelt. Hun har en helt egen og ramsalt diva-aktig fremtoning. Hun er en opplevelse å følge på scenen.» Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen

Dagsavisens anmeldelse fra sommerens Bel Canto-konsert på Øyafestivalen

Musikknyheters anmeldelse fra samme konsert.

Her kan du lytte til Shimmering, Warm & Bright i sin helhet.

 

Tilbake til bandoversikten
Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no