deLillos

deLillos no

fredag - 17:00

Telegrafbukta

Ti år etter forrige besøk, er deLillos igjen klare for å innta hovedscenen på Buktafestivalen. deLillos, en av «de fire store» i norsk rock, feirer i år 35 års jubileum som band. Vi har i den forbindelse invitert bandet til å gjøre en spesiell konsert. Denne kvelden blir halvparten av konserten til bandet, en hyllest til Lars Fredrik Beckstrøm sine låter i deLillos.

deLillos har i over 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold.

Det som skiller deLillos ut fra sine «fire store» kolleger, er at de har tre gode låtskrivere i sine rekker, nemlig Lars Lillo-Stenberg, Lars Lundevall og Lars Fredrik Beckstrøm. DeLillos vil under årets Bukta gjøre en konsert, der halvparten av låtene i settet blir en hyllest til låtskriveren Lars Fredrik Beckstrøm.

«Dette er en ide vi har hatt lenge, og veldig kult at deLillos blir med å lager en konsert som på mange måter blir en hyllest til bandets egen låtskriver, Lars Fredrik Beckstrøm. Han har gjennom mange år vært en viktig bidragsyter til låter i deLillos-universet og står bak klassikere som «Nittenåttifire» «Kongepuddelen Odd», «Balladen om Kåre og Nelly». Disse vil for alltid være klassikere i norsk rock! Sier Robert Dyrnes

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene.

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: for Neste sommer fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock og for Sent og tidlig fikk de Spellemannprisen 1995 i klassen gruppe. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Bandet har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger: i 1987 for Før var det morsomt med sne, i 1989 for Hjernen er alene, i 1997 for Stakkars og 2000 for Kast alle papirene samt i klassen popgruppe i 2010 for Hjernen er alene i Operaen. I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001.

Bandet har til nå gitt ut 20 album.

deLillos er:

  • Lars Lillo-Stenberg
  • Lars Lundevall
  • Lars Beckstrøm
  • Øystein Paasche
Tilbake til bandoversikten
Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no