Helldorado

Helldorado no

lørdag - 22.10

Paradisbukta

Musikken til Helldorado er som en David Lynch-film. Vakker, men samtidig litt skummel. Bandet hevder selv at de ikke ønsker å forholde seg til streite definisjoner — og Helldorado passer vel heller neppe inn i de tradisjonelle musikkdefinisjonsbåsene. Kanskje er det derfor bandmedlemmene selv putter Helldorado i den velkjente «indie-rock-western-punk-surf-båsen». Det kan man lett like og bli glad i. Vi elsker Helldorado!

Musikken er energisk, sint og litt trist, men uten å bli depressiv. Bandet har blitt beskrevet som en salig miks av surf, dyster rock i 16 Horsepower-møter-Madrugada-leia og en del coverlåter av helter som The Sonics, Nick Cave og Ennio Morricone. En Helldorado-konsert blir aldri kjedelig, og bandet har et godt forhold til Nord-Norge og Tromsø.

Helldorado har holdt det gående i større eller mindre grad siden 2002. Til tross for flere knallalbum og gode anmeldelser har bandet eksistert noe ufortjent i skyggen av mørkemennene i Madrugada og Ricochets. Bandets siste album «Bones In The Closet» kom i 2013 og høstet gode anmeldelser.  Det er store lerreter som må til når trioen pensler ut sine brede lydbilder fulle av dramatisk, cinematisk rock noir og garagerock med fine, lette strøk av country/americana, 60-tallspop, blues og surfgitar. For en fest denne konserten blir! Hvem gleder seg?

 

Tilbake til bandoversikten
Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no