Thåström

Thåström SE

Sveriges desidert største rockestjerne heter Thåström, og jammen får vi ikke besøk av han i Bukta neste sommer. Med en fortid i blant annet Ebba Grön og Imperiet, har han vært på høyt nivå i fire tiår, og fortsetter å berøre og utvikle sin patenterte Europablues til neste nivå. Vi kan garantere et show som savner sidestykke i skandinavia når legenden inntar scenen i Telegrafbukta i juli 2018.

Med like deler av vakker poesi som manglende industrielle teksturer, har Thåström etablert solokarrieren som sin mest spennende og kreative epoke. Til tross for at hans musikalske oppskrift har vært kjent i lang tid, fortsetter han å bygge sin stadig voksende fanskare på en måte som bare et ekte ikon kan. At han har blitt belønnet med flere svenske Grammis, og er hyllet av kritikere langt utenfor svenske grenser vitner om en sann kunstner med et unikt musikalsk uttrykk i Skandinavia.

Tidligere i høst ga Thåström ut albumet Centralmassivet og gikk direkte inn som nummer 1 på albumlisten i Sverige. Både fans og kritikere var i unnison hyllest til noe som beskrives som et karrierehøydepunkt. «Ikke alle kunstnere som har vært aktive i 40 år kan hevde at det er det nyeste materialet som også er sterkest, men Thåström er en av dem,» som Uppsala Nya Tidning oppsummerte.

Hans livekonserter kan best beskrives som noe i grensen mellom drømnmende fantasi og beinhard virkelighet – en tung og samvittighetsløs musikalsk opplevelse som er konstant overraskende. Nesten 100 000 solgte billetter på den svenske høstturen i 2017, som strekte seg fra Luleå i nord til Malmö i sør. Seks utsolgte konserter på rad i Sirkus i Stockholm. Det ble også nedslag i Norge, Finland og Danmark. Utelukkende gode terningkast og anmelelser på hele turnèen.

 

Tilbake til bandoversikten
Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no