Vi topper fjorårets Feskekaka i handa fra naustet, med Boknafisk servert rett fra sjarken – derfor går vi nå ut og ønsker oss en sjark.
Buktas profil er rock, øl og sjømat i Telegrafbukta. Hvert år har vi som mål å vise publikum nye band og presentere ny musikk, men vi ønsker også å gi publikum nye matopplevelser som er forankret i nordnorske mattradisjoner. 2016 er intet unntak, og i år klemmer vi til med en splitter ny festivalrett laget av boknafisk. Boknafisken ønsker vi å servere fra ripa på en sjark og ber herved publikum om hjelp til å finne en egnet sjark til dette formål.
I samarbeid med Norges Råfisklag håper vi å finne en sjarkeier som ønsker å bli sjarklaus. De eneste kriteriene er at sjarken ikke er for stor, at den fortrinnsvis er laget av tre og at den er tilgjengelig for henting fra vei. Sjarken skal plasseres sentralt på festivalområdet, modifiseres til å kunne formidle store mengder boknafisk og fungere som utsalgspunkt for den nye boknafiskretten. Sjarken trenger ikke å være sjødyktig, da vi skal bruke den på land.
Vår samarbeidspartner Kjøkkensjefen har fått oppdraget med å fylle sjarken med innhold, og har komponert en helt utsøkt rett, bestående av boknafiskfilet, potetmos og kvernet tørrsaltet bacon. Vi er overbeviste om at dette blir en umiddelbar Buktaklassiker som vil skape nytt liv i en av våre virkelig store og unike mattradisjoner. Boknafisken er levert av Halvors Tradisjonsfisk og baconet produseres av Aron mat – begge to kvalitetsleverandører, som både har en sterkt lokal forankring og er lidenskapelig opptatt av både landsdel, tradisjoner og å skape både spennende matopplevelser for et sultent festivalpublikum.Har du en sjark?
Ta kontakt via post@bukta.no. Vi kommer og henter.