De frivillige – motoren i festivalen!

De frivillige – motoren i festivalen!

Meld deg som frivillig til Bukta 2019 her.

Scroll down for English version.

Den praktiske gjennomføringen av Buktafestivalen er basert på mange tusen timer med dugnadsinnsats. Uten frivillige – ingen festival! I løpet av årets festival  var omtrent 500 frivillige involvert i arrangementet. De frivillige er «motoren» i festivalen, og helt uvurderlige for å kunne gjennomføre et så stort arrangement som Buktafestivalen.

For spørsmål: frivillig@bukta.no

Goder

 • Gratis festivalarmbånd som gir adgang til festivalområdet for alle tre dager
 • Bukta- t-skjorte og -veske
 • Mat og drikke når du er på vakt
 • Adgang til ”Kick-off”-fest for de frivillige før festivalen
 • Adgang til frivilligfesten etter festivalen
 • Tilgang på diverse kurs og opplæring i forbindelse med festivalen

Krav

 • Du må være over 18 år.
 • Du må jobbe mellom 16 og 24 timer, fordelt på 2 eller 3 vakter avhengig av når du jobber (før, under eller etter festivalen).
 • Du må møte på jobb presis og i edru tilstand.
 • Du må jobbe på de tidspunkt som er mest hensiktsmessige for Buktafestivalen.

Dette kan du jobbe med

Når du melder deg som frivillig vil du få muligheten til å prioritere hvilke arbeidsoppgaver du helst vil ha, men festivalen kan dessverre ikke garantere at du vil få jobbe med akkurat det du selv ønsker. Selv om vi vil gjøre vårt beste for å tilfredsstille dine ønsker.

Vi trenger alltid folk med erfaring fra relevant arbeid. Kan du for eksempel kjøre lastebil, hjullaster eller truck; har du vekterkurs, er du snekker eller jobber i bar? Da er det garantert en jobb for deg på Buktafestivalen!

 

English

Bukta Festival would not be possible without the many hours of effort our volunteers put in every year. They are a constantly well-oiled machine, and absolutely crucial to the running of the entire event. During the 2014 festival, there were a staggering 500 volunteers involved in some way or another. We are always looking for more people to participate and become one of the team, regardless of Norwegian ability or previous experience.

Sign up as a volunteer is not open. 

For questions, contact our volunteer group at frivillig(a)bukta.no

 

Benefits of volunteering:

 • Free festival wristband, provides admission to the festival site for all three days
 • Festival t-shirt and Bukta bag
 • Food and beverages while on duty
 • Access to the «kick-off party”, held before the festival
 • Access to the volunteer party, held after the festival
 • Access to various courses and training in connection with the festival

 

Requirements for all volunteers:

 • You must be over 18 years old
 • You must work between 16 and 24 hours, spread over 2 or 3 shifts depending on when you work (before, during or after the festival)
 • You must be punctual, professional and in sober condition during your shift
 • You must work during your scheduled time

 

Vi har to barer som sørger for å slukke tørsten til våre gjester. På Bukta Bar finnes over 15 tappetårn som serverer både øl, vin, cider og mineralvann fra vårt lokale bryggeri Mack.  Måsen bar befinner seg nede i Paradisbukta og har mange ulike typer Mackøl å by på. Her kan du også kjøpe det populære Bukta-ølet fra Macks mikrobryggeri.

Om du liker å møte mange mennesker i et hektisk miljø er en av barene i Bukta noe for deg. Bartjeneste består av to ulike oppgaver:

a) salg (frontlinja)
b) øltapping (baklinja)
Det er en fordel at de frivillige i baren har erfaring fra spesielt tapping av øl, men også generell salgserfaring, da barene er de som opplever noe av det største trøkket på festivalen. Oppgi derfor hvilken erfaring du har og hvor du mener du passer best. Søkere må kunne norsk eller engelsk for å jobbe i barene.

Salgssentralen er festivalens hjerte i forhold til alt som foregår av salg på området. Her mottar vi og teller varer, supplerer barene og utsalgsstedene, gjør nødvendige innkjøp og holder kontroll og oversikt over salget på festivalen. Som en del av salgsentralen får du med andre ord meget varierte oppgaver og må hjelpe der nøden er størst – enten om det er å stå i baren, levere ølfat, telle sigaretter eller kjøpe inn mer syltetøy til vaflene.

I Salgssentralen er det høy puls og til tider tunge løft, så du må tåle litt trøkk, men bortsett fra dette stiller vi ingen krav. Til gjengjeld kan vi love en variert frivilligopplevelse, fin læringskurve og topp stemning!

Billettsalg/akkreditering er en del av et team som har ansvar for å bytte billett i armbånd, før og under festivalen. I tillegg har vi ansvar for salg av billetter under festivalen og administrering av de akkrediterte.

Liker du å jobbe med mennesker og kunderelasjoner er dette jobben for deg.

Hvert år blir Bukta til, takket være omtrent 500 frivillige.  Med så mange i aksjon trenger vi ei velferdsgruppe som sørger for at alle har det bra og blir tatt vare på. De som jobber i velferdsgruppa er festivalens egen solskinnspatrulje. Utstyrt med kaffe, saft og noe å bite i oppsøker de andre frivillige på vakt.

Om du gjerne slår av en prat med nye mennesker og smiler dagen lang, er velferdsgruppa plassen for deg!

Bukta bygger ikke seg selv! Vi trenger både kvinner og menn som kan ta i et tak og stå på for å få festivalområdet ferdig i tide. Vi har ingen fysiske krav, da det er mange allsidige oppgaver som skal løses. Vi bygger og setter opp telt, kjører truck og organiserer generelt alt av infrastruktur på festivalen.

Vil du være en del av Buktas infrastruktur og se hva som skal til for å bygge en festival? Da burde du bli med oss i rigg!

Det sies at uten mat og drikke duger helten ikke, og det samme gjelder for Bukta-publikummet. Etter at man har spist seg god og mett på sjømat er det mange som velger å besøke «Kaffe og vaffel»-boden vår.

Som frivillig i kaffe og vaffel sørger du for at publikum får rikelig tilgang på nettopp kaffe og vaffel. Er du glad i å steke vafler i høyt tempo og servere dem med et smil om munnen så er «Kaffe og vaffel» plassen for deg.

Her selges det offisielle Bukta t-skjorter, praktisk festivalutstyr med mer. Her kan du også få kjøpt band t-skjorter og musikk fra de bandene som spiller på festivalen.

Har du en gryende selger i magen, eller bare synes det er gøy å jobbe i butikk  er merchandiseboden den rette plassen for deg.

For oss er det like viktig å ta vare på miljøet som det er å lage god rockfestival. De som jobber i miljøgruppa legger til rette for at vi ivaretar det ansvaret vi har. I miljøgruppa er du med på å sørge for at festivalområdet er ryddig og pent til enhver tid.

Liker du å holde det ryddig rundt deg mens du cruiser rundt på festivalområdet og hilser på folk? Da er dette den rette gruppa for deg.

For oss er det viktig at publikum koser seg mens de er på festivalen. Derfor har vi en egen gruppe som er vertskap for publikum. Publikumsvertskap ferdes over alt på festivalområdet for å passe på våre gjester. I tillegg til å sørge for publikums ve og vel, går mye av tiden med til å besvare spørsmål fra de som besøker oss.

Er du en av dem som liker å passe på at andre rundt deg har det bra? Da er publikumsvertskap-gruppa noe for deg.

Vi har tre forskjellige scener på Bukta; Telegrafbukta-, Paradisbukta- og Little Henrik-scene.  Hvert år trenger vi folk som har lyst til å være med å rigge opp disse. Ingen forkunnskaper kreves, da vi har profesjonelle folk tilstede. Du må ikke være fremmed for å bruke kroppen litt. På scenerigging gjøres jobben før og etter festivalen.

Når en så stor festival skal avvikles har vi til enhver tid en stor mengde transportoppdrag som skal løses. De som jobber i transportgruppa sørger for transport av varer og mennesker til og fra festivalen. Kravet for å være med i denne gruppa er førerkort klasse B. Det er en fordel om du har hatt førerkortet minst et par år.

Vi vil gjerne også komme i kontakt med folk som har truckførerbevis eller førerkort for lastebil.

Er du glad i å kjøre bil er transport gruppa noe for deg.

Utstyrsdepotet er stedet hvor alt utstyr som verktøy, tape, tau, stige osv. befinner seg. Her trenger man noen som kan holde oversikt, og kvittere inn og ut, varer og verktøy.

Har du ordenssans og liker å ha ansvar kan dette være det rette plassen for deg.

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no