Vi vil ivareta og styrke det nordnorske rockmiljøet, og jobber derfor på helårsbasis med noen prosjekter som skal bidra til nettopp dette. Bukta Battle er en bandkonkurranse hvor du kan vinne spillejobb på Buktafestivalen, singel, musikkvideo og 10.000,-. Bukta Innspillingsfond er vårt nyeste prosjekt hvor du kan søke midler til plateinnspilling. Les mer om prosjektene, og søk, nedenfor.

Buktafestivalen arrangerer i samarbeid med Kompetansesenter for Rock (KOFOR), Fritidsseksjonen (Fritsek), Audiator, Ishavskraft og Tvibit i Tromsø Kommune den lokale rockekonkurransen BUKTA BATTLE. Målet er å rekruttere unge og lovende rockband, og gi dem muligheten til å vise seg frem under Buktafestivalen. Vi søker band som holder til i Tromsø og omegn, i aldersgruppen 13-25 år.

I februar hvert år kjører vi i gang rockemønstringer med delfinaler på  Stakkevollan ungdomsklubb. Totalt seks rockband går videre til en siste finale på Studentsamfunnet Driv.  Finalen går av stabelen i mars, hvor det vil bli plukket ut to vinnerband.

Prosjektet skal bidra til å utvikle, inspirere og motivere nye band og musikere – samt gi band og musikere erfaring i konsertgjennomføring, studioinnspilling og plateutgivelse.

Det kåres to vinnere hvor begge bandene får premiene som er nevnt nedenunder.

Premier:

 • Spille på Paradisbukta-scene under «Bukta for alle» på Bukta 2019
 • Innspilling av singel i profesjonelt studio på Kysten i regi av KOFOR
 • Musikkvideo
 • Stipend på 10.000,- fra Ishavskraft.

Buktafestivalen og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge samarbeider om å etablere en fast tilskuddsordning for innspilling av musikk. Ordningen skal være til for nordnorske band og artister innenfor rock og beslektede musikkuttrykk.

Støtteordningen er et lavterskeltilbud med kort behandlingstid og skal gis artister som har et betydelig potensial og lager musikk av høy kunstnerisk kvalitet.

Det innvilges maksimalt 40 000 kroner i tilskudd pr søker. 6-8 tildelinger i året.

Et fagpanel med representanter fra Bukta, KOFOR/RYK vurderer søknadene.

 

Last ned søknadsskjema her: SOKNAD-BUKTA-INNSPILLINGSFOND

Søknadsfrist for neste tildeling er 10.oktober 2018 

Tildelinger i 2017 er gjort til Ingeborg Oktober, Février, Hollow Hearts, 10th Harmonic, Sunshine Reverberation, JulietNorth, Heave Blood & Die og The Cameltoes.

Tildelinger i 2018 er gjort til Lisa Skoglund og LÜT

 

Kriterier for søknad:

 • Artister, band, produsenter, miksere og teknikere kan søke om tilskudd for å gjennomføre innspillinger.
 • Søker må være registrert med organisasjonsnummer som selvstendig næringsdrivende, DA eller AS.
 • Søkere må være bosatt i Nord-Norge.
 • Musikken skal holde et høyt kunstnerisk nivå.
 • Musikken må ha en tiltenkt utgivelse. Hvis musikken ikke blir utgitt i digitalt eller fysisk format kan støtten kreves tilbakebetalt.
 • Innvilget støtte er øremerket utelukkende for å dekke utgifter til:
  • Leie av studio.
  • Innspillingsledelse: Produsent og/eller tekniker.
  • Postproduksjon: Miksing og mastering.
 • Innspillingen må skje i et lydstudio i Nord-Norge.
 • Innspillingen må benytte seg av nordnorske produsenter, teknikere eller miksere.
 • Ingen øvre aldersgrenser.
 • Ordningen dekker ikke innspillinger som allerede har blitt gjennomført.
 • Alle punkt i søknadene må fylles ut.
 • Fortrinnsvis skal lydfiler sendes inn via SoundCloud eller Spotify-link.

Formål:

 • Ordningen skal bidra til å stimulere til kunstnerisk utvikling og heve nivået på innspillingene som produseres i regionen.
 • Støtten skal skape økt aktivitet i miljøet og gjøre det lettere å komme seg i et profesjonelt studio med gode forutsetninger for kunstnerisk utvikling.
 • Innspillingstøtten skal bidra til å styrke infrastruktur og støttefunksjoner i produsent-, tekniker- og miksleddet fordi disse er viktige premissleverandører og tilretteleggere for både utviklingen av det kunstneriske og næringen.

 

Søknad sendes til post@bukta.no, merket: «SØKNAD BUKTA – INNSPILLINGSFONDET»

 

Samdrift jobber med å skape møteplasser og tilrettelegge for erfaringsutveksling mellom festivaler. Vi vil styrke arrangørfeltet gjennom å utvikle de ansvarlige frivillige som har nøkkelrollene i festivalene, og ivareta kompetansen som bygges opp hos de frivillige.

På denne måten bygger vi sterkere organisasjoner. Vi tror på at organisasjoner som har et bevisst forhold til hvordan de jobber med sine frivillige også er gode organisasjoner å være frivillig i. Ved å skape gode frivilligopplevelser dyrker vi også frivilligheten!

Samdrift vil også tilrettelegge for erfaringsutvekslinger mellom festivaler ved å tilby hospiteringsordninger for stab og frivillige.

Prosjektleder er Emil Winther. Emil jobber knallhardt for å knytte festival- og arrangørmiljøet sammen gjennom å skape gode møteplasser for ansvarlig frivillige og arrangører i regionen.

Prosjektet har tidligere vært eid av Buktafestivalen, TIFF og Insomnia. Buktafestivalen har i den nye prosjektfasen overtatt eierskapet til prosjektet. Insomnia og TIFF vil fortsatt være sterkt knyttet til prosjektet.

Prosjektet Samdrift er finansiert av Troms fylkeskommune.

Kontakt: Emil Winther, emil@bukta.no

Vi tror at for å skape gode konsertopplevelser for ungdom, må disse skapes av ungdommen selv. Ved å gi ungdommer ansvar og muligheter til å starte og drive sine egne arrangementer vil man skape større troverdighet og mer relevante, spennende og bærekraftige møteplasser for ungdom.
Arrangørskolen er et initiativ hvor Buktafestivalen bruker sin kunnskap og kompetanse for å tilby lokal ungdom kurs og veiledning i å starte opp, planlegge, arrangere og drive sine egne arrangementer.

I 2018 har arrangørskolen lagt til rette for et arrangør-verksted i samarbeid med Fritid, noe som har resultert i «Kongeparken» en festival i Kongeparken i Tromsø  i sentrum 1.juni 2018. Med bl.a Amanda Delara og Modern Times blir det en fullverdig gatefestival for publikum i alle aldre. Tidligere år har det blitt arrangert Sommerlyst Ungdomsfestival og Baklengsfestivalen.
Formålet med prosjektet er å styrke Buktafestivalens rolle som læringsarena og styrke festivalens målsetting om å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockmiljøet. Publikumsutvikling og kompetansebygging har også vært et viktig perspektiv for satsningen.

I forbindelse med årets Buktafestival slipper Bukta Records en flunkende ny vinyl med det legendariske Tromsøbandet Turdus Musicus. Plata har fått tittelen «1998-2010» og er et handplukket utvalg av bandets aller beste låter fra hele karrieren.
Plata kommer i et limitert opplag på rosa vinyl, så her gjelder det å sikre seg godbitenfør den blir utsolgt! Bandet stiller tilsignering i Buktastæsj- butikken etter konserten i Telegrafbukta fredag kveld.

Bukta Records har tidligere gitt ut flere legendariske album med blant annet Fru Pedersen, Karlsøy Prestegaard, Jabba og Resirkulert som alle fortsatt er mulig å få kjøpt i vår nettbutikk: stasj.bukta.no.

Fler bilder i vårtbildegalleri

Alle rettigheter Bukta Tromsø Open Air Festival | Org. nr: 986 771 573

Post: Postboks 327, 9254 Tromsø | Besøk: Tvibit. Parkgata 27/29 (gamle brannstasjonen)

Booking: booking@bukta.no | Generelle henvendelser: post@bukta.no

Kjeks, rock og informasjonskapsler

Gnistdesign.no